Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA Pogoci hrvatskih reprezentativaca donijeli HSV-u nova tri boda

Petrić i Olić presudili Dortmundu, Kovaču crveni karton

08.11.2008.
u 17:34

Mladen Petrić i Ivica Olić opet su bili heroji HSV-ovih navijača. Njihovim golovima Hamburžani su s 2:1 slavili protiv Borussie iz Dortmunda za koju je 90. minuta igrao Robert Kovač.

Petrić je vodstvo domaćinima donio pogotkom glavom u 9. minuti nadskočivši nakon centaršuta Trochowskog upravo Roberta Kovača. Na 2:0 iz kontre je povisio Olić nakon duge lopte Petrića iz svog šesnaesterca. Hrvatski napadač pretrčao je Subotića, zatim i Borussijinog vratara Weidenfellera te poslao loptu u praznu mrežu.

Glavne uzdanice HSV-a


Hrvatski reprezentativci Mladen Petrić i Ivica Olić ove sezone su postigli ukupno osam pogodaka za HSV u njemačkom prvenstvu. Svaki je postigao po četiri pogotka, Petrić je pritom dodao dvije, a Olić jednu asistenciju.
Ukoliko računamo i ostala natjecanja učinak hrvatskog napadačkog dvojca iznosi čak 16 pogodaka. Petrić je "četvorki" iz Bundeslige dodao i tri pogotka u Kupu Uefa, te dva u njemačkom kupu, dok je Olić jedan pogodak postigao u Kupu Uefa, a dva u njemačkom Kupu. (Hina)

Nadu gostima donio je Hajnal golom u 47. minuti no do kraja se rezultat nije mjenjao. Dobru priliku u 67. minuti propustio je Petrić. Opet je nadskočio obranu Dortmunda, no lopta je prošla malo pokraj lijeve vratnice. Mrko lice trenera Borusssie Jürgena Kloppa pokazalo je što misli o predstavi svoje momčadi. Možda je vrtio film zašto je ljetos Petrića olako pustio u HSV?

– Nije mi žao što nas napušta. Svađao se sa suigračima, bio lijen trčati, a i tražio je previše novca za ostanak - izjavio je ljetos Klopp.

U zamjenu za našeg igrača iz HSV-a je došao Mohamed Zidan koji je bio potpuno nevidljiv te je zamijenjen u 70. minuti. Olić je odigrao svih 90. minuta, a Petrića je u 86. minuti zamijenio Guerrero. Ovacijama ga je ispratilo 57.000 navijača u Nordhorn Areni. Nakon utakmice Robert Kovač dobio je crveni karton zbog burne rasprave sa sucem a smirivao ga je Mladen Petrić.

Jurica Vranješ ostao je na klupi Werdera koji je odigrao 0:0 na gostovanju kod Bochuma.

Bundesliga, rezultati:
Arminia - Monchengladbach 0:2
Bochum - Werder Bremen 0:0
Hamburger SV - Borussia Dortmund 2:1
Karlsruhe - Bayer Leverkusen 3:3
Wolfsburg - Energie Cottbus 3:0

Poredak: Hoffenheim 25, Bayer (L) 25, HSV 23, Bayern (M) 23, Schalke 20, Woflsburg 19...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije