Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK Odlaskom Skendera, Osijek će imati najmlađi vratarski par lige

Petorica Osijekovih igrača dobila zeleno svjetlo za odlazak iz kluba

15.01.2009.
u 16:48

Suprotno željama kluba, teško da će se prije odlaska na završnicu priprema u tursku Antalyju znati s kojim će igračima Osijek u nastavak sezone.

Ostvareni prvi kontakti
Ne računajući na Slobodana Stranatića, kojeg je trener Steinbrückner otpisao i koji je već na putu u Poljsku, petorica igrača dobila su zeleno svjetlo za odlazak iz Gradskog vrta i rješavanje egzistencije u inozemstvu.

To su Babić, Hrnčević, Šolić, Skender i Primorac.

Prvi su kontakti ostvareni, za godinama nezamjenjivog vratara i nezadovoljnog napadača zagrijali su se Rusi, no dogovora zasad nema. Poslovi, ako ih i bude, zgotovit će se za boravka na turskoj rivijeri, gdje su zimus bijelo-plavi u izlog stavili Jukića i Dinjara i za njih dobili nezanemarivih milijun eura.

Skender je, kako stvari stoje, jednom nogom već vani, no u klubu ne žele još reći tko je potencijalni kupac.

– O Skenderovu transferu razgovarat će se vjerojatno tek početkom veljače, kada stignemo u Tursku – otkriva sportski direktor Osijeka Alen Petrović, uz ogradu da klub ne želi i neće pod svaku cijenu prodavati igrače.

– Interes postoji za petoricu naših igrača, ali to ne znači da će svi oni otići ili da ih mi silom pokušavamo nekome utopiti.

Uostalom, to su igrači o kojima možemo pregovarati, i pregovaramo o njihovu transferu – kaže Alen Petrović.

Inače, sportski direktor Petrović ima spremnu i rezervnu varijantu, pogotovo za Skendera i Babića, koji odrađuju posljednje mjesece iz ugovora.

– Ostanu li, bit će im ponuđeni novi ugovori – kaže Alen Petrović.

Ode li Marin Skender, u Gradskom bi vrtu, prvi put u posljednjih nekoliko godina, mogli doći u tešku situaciju s vratarima.

Reaktivacija Malovana
Četiri sezone Marina Skendera nitko nije skinuo s vratnica. Doduše, u nekoliko utakmica u jesenskom dijelu zbog dugog jezika bio je suspenidiran.

Za njegovu rezervu, 33-godišnjeg Filipa Šušnjaru, proljeće je izgubljeno zbog operacije oka. Upitan je čak i nastavak karijere.

Ipak, u klubu ne razmišljaju o eventualnim pojačanjima među vratnicama. Vjeruju u mlade, dvojicu 21-godišnjaka – Ivana Vargića, koji je jesen proveo na posudbi u finskom klubu Honki, i Ivana Karduma, koji je iskustvo stjecao u Grafičaru Vodovodu.

Ako bude nužno, reaktivirat će se i trener vratara u Gradskom vrtu Domagoj Malovan (34), koji ima još što pokazati.

– Imamo Vargića i Karduma, a tu je, zlu ne trebalo, i Malovan. Imamo povjerenje u ove naše klince i nadam se da će se uspjeti nametnuti – kaže Petrović.

Bijelo-plavi će, inače, već u petak zaleđeni Gradski vrt zamijeniti Međugorjem, u kojem će biti idućih tjedan dana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije