Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjenik ministra

Petar Skansi: Odluka HNS-a je nelegalna

Novosel Skansi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
27.02.2014.
u 11:00

– Takva je konstatacija glupost. Pa cilj je vaučerizacije bio spriječiti nerede na stadionima, a dobro znamo da od donošenja tih mjera nije bilo nijednog navijačkog incidenta

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u utorak je ukinuo vaučere za gostujuće navijače. Takva jednostrana odluka šokirala je Petra Skansija, zamjenika ministra sporta i predsjednika Odbora za sprečavanje nereda na stadionima.

Je li loše što nema nereda?

– Ta je odluka potpuno nelegalna! Ne shvaćam zašto misle da imaju pravo jednostrano poništiti neku odluku koju je donijela Vlada Republike Hrvatske – rekao je Skansi, koji je zbog toga za petak sazvao sastanak Odbora za sprečavanje nereda.

Izvršni odbor HNS-a zaključio je da vaučeri štete hrvatskom nogometu.

– Takva je konstatacija glupost. Pa cilj je vaučerizacije bio spriječiti nerede na stadionima, a dobro znamo da od donošenja tih mjera nije bilo nijednog navijačkog incidenta. Ta vaučerizacija, koja je, kažu, naštetila hrvatskom nogometu, dovela je do toga da navijači Hajduka i Dinama zajedno na istoj tribini gledaju utakmice. Je li to štetno za nogomet? – protupitanjem odgovorio je Skansi i dodao:

– Smatram da su ciljevi koje smo željeli postići vaučerizacijom ispunjeni, i ona je kao takva bila dobra. Zanimljivo, taj smo zakon donijeli baš na inzistiranje HNS-a, a sada ga on želi ukinuti.

Zamjenik ministra sporta otkrio je još jedan zanimljiv detalj.

I Talijani imaju vaučere

– Kada hrvatska reprezentacija u sklopu predstojećih kvalifikacija za EP bude igrala u Italiji, svaki hrvatski navijač morat će imati vaučer za utakmicu, jer tako to traže talijanski savez i njihovi zakoni. Zar će tada HNS ipak dopustiti vaučere? Gledajte, nismo ih mi izmislili, oni već odavno postoje u Europi – rekao je Skansi.

Odnosi HNS-a i Ministarstva očito su opet vrlo napeti, suradnje baš i nema. Slaže se s tim ei Skansi:

– HNS surađuje s nama držeći figu u džepu, pa i ovu je odluku donio a da se s nama nije konzultirao.

Idući dani pokazat će je li HNS prenaglio s odlukom da ukine vaučere. Istina je da su navijači činili sve kako bi vaučerizaciju ismijali, no činjenica je i to da od tada nije bilo ozbiljnog navijačkog nereda. A podsjetimo, zakon u vaučerima donesen je nakon strašnih scena s Kantride na utakmici Rijeka – Hajduk potkraj srpnja, kada su u neredima bili ugroženi životi i nedužnih navijača na tribinama.

>> HNS ukinuo vaučere jer je njihova upotreba donijela štetu nogometu

Ključne riječi

Komentara 5

BS
bstrabi2
11:05 27.02.2014.

Skansi.Bolje da šutiš.Jer ako vas pitam.Ono što si najgorje napravio.Neče se sviđat.Roditeljima od Dražana Petrovića.Kao selktor.Dražena si trbao povesti sa ostalim igračima.HNS ne diraj.Jer vas ni lipe ne dođu.HNS radi sve po zakonu..

LI
Lisabon
12:03 27.02.2014.

Ovaj Skansi misli da smo svi mi ludi.Pa nije bilo nereda jer su se navijaci solidalizirali i nitko nije kupovao karte preko vauchera.E onda je mamic ukinuo prvi vauchere,pa je to odjednom dobra prilika za Skansija (citaj Jovanovica) da sad trabunja kako su voucheri dobri.Zasto ne podrze zakon o praznjenju tribine kad se vredja neku osobu?E to nebi,a zna se i zasto jer vredjaju osobu i savez koji vam je trn u oku.

Avatar comandante
comandante
12:24 27.02.2014.

skansi, odi cuvati unuke, smijesan si

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije