Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šPANJOLSKI KUP

Pet golova Metličića u porazu Ciudada

Petar Metličić
Goran Stanzl | Pixsell
21.12.2009.
u 08:58

Nakon dva su produžetka rukometaši Barcelone pobijedili Ciudad Real 34-33 (29-29) u finalu španjolskog Kupa kralja koji se igrao u Cordobi.

U ASOBAL ligi (maksimalnih 15 pobjeda) i Ligi prvaka (maksimalnih šest pobjeda) nedodirljivom sastavu Talanta Dušebajeva, aktualnome europskom i španjolskom prvaku, Katalonci su ove sezone nanijeli već drugi poraz i pritom oduzeli drugu titulu. Šestog su rujna u dvoboju Supercope pobijedili 33-26.

Nakon 60 minuta igre u Cordobi je bilo 29-29. U dramatičnoj završnici Katalonci su izjednačili 23 sekunde prije isteka vremena golom Victora Tomasa Gonzaleza. Nakon deset minute igre u produžecima bili su bolji s 5-4. U posljednje dvije i pol minute igre u drugom produžetku nije bilo golova.

Vrlo je zapaženo u poraženoj momčadi odigrao Petar Metličić zabivši pet golova iz deset pokušaja. Najbolji su osim njega bili krilni igrači: desnokrilni Luc Abalo zabio je devet, a ljevokrilni Jonas Källman pet golova. Pivot Aquizu dodao je šest.

Prevagu je na stranu Barcelone odnijela odlična vanjska linija: Rus Konstantin Igropulo zabio je osam, a Bjelorus sa španjolskom putovnicom Sjarhej Rutenka sedam golova.

Španjolski rukometni kup, finale:

Barcelona – Ciudad Real 34-33 (29-29, 14-13)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije