Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA Dino Pervan očekuje osvajanje barem jednog odličja na sljedećem juniorskom EP-u koji će se 2009. održati u Novom Sadu

Pervan: Glavni cilj su OI u Londonu 2012.

05.11.2008.
u 17:47

Sjajni rezultati, ali i neugodna te bolna ozljeda koljena najperspektivnijega hrvatskog skakača u dalj Dina Pervana, koju je prouzročila dotrajala staza za skok u dalj, konačno su potaknuli grad Zadar na reakciju.

Oko 180.000 kuna uložit će se u postavljanje nove dvostrane staze duge 140 metara, na atletskom stadionu na Višnjiku. Oduševilo je to 17-godišnjeg Dina Pervana iz zadarskog Olympionika, aktualnoga europskog dvoranskog prvaka među mlađim juniorima.

Nepodnošljiva bol
– Nisam više mogao skočiti na toj stazi, a da se ne ozlijedim – kazao nam je Pervan koji je ozlijedio koljeno nakon osvojenoga europskog zlata sa skokom od 7,49 metara.

Umjesto treninga, kaže, noćima nije mogao spavati od bolova pa je zadnju godinu proveo na rehabilitaciji.

– Ova staza znači mi sve dok se još školujem u Zadru. Došao sam do razine na kojoj su mi za napredovanje nužni bolji uvjeti – naglasio je Pervan, dok njegov trener, sveučilišni profesor Petar Korica objašnjava kako je atletska staza na Višnjiku izgrađena kao pomoćni stadion za Mediteranske igre u Splitu 1979. te se odavno istrošila.

Dodaje kako Dino Pervan vjerojatno ne bi postigao takve rezultate da im u susret nisu izašli Blanka i Joško Vlašić, omogućivši im za Božić 2007. treninge u svojoj dvorani u Splitu.

Tartan ploče
– Predstavnik proizvođača tartana, tvrtke GM Turbo iz Splita bio je ovdje na Višnjiku i napravio proračun za ovu stazu za skok u dalj. Njezin vijek trajanja je od 6 do 8 godina. Istodobno, uz pomoć roditelja naših atletičara i sponzora skupljamo novac za kupnju 55 tartanskih ploča za oko 33.000 kuna.

Već smo skupili gotovo polovinu.

Te ploče postavili bismo u hodnik jedne od susjednih bivših vojnih zgrada, u kojem uvijek treniramo za lošeg vremena – istaknuo je prof. Korica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije