Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinci atletičari

Perković: I ja sam krenula iz školske lige!

Ambasadori Plave lige
Foto: Matea Dominiković
1/2
11.04.2014.
u 15:16

Hrvatski atletski savez i partneri - Erste&Steiermärkische banka i Erste Plavi mirovinski fondovi najavili su danas drugu sezonu Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja osmoškolaca.

-Prije godinu dana, uoči prve sezone Lige, imali smo velika očekivanja i ona su se u potpunosti ispunila jer su ostvareni rezultati uistinu izvrsni. Ovo je značajan projekt jer uključuje djecu, dakle uključuje budućnost, - rekao je direktor Službe komunikacija Erste&Steiermärkische banke, Dario Gabrić.

I predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj izrazio je zadovoljstvo prvom sezonom Erste Plave lige te dodao: -Liga u svojem formatu ostaje ista i ove godine jer je uvjetovana infrastrukturom u našim gradovima. Nove atletske staze dovest će u budućnosti natjecanje u još neke naše gradove. 

Direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić najavio je, pak, nove rekorde. 
-HAS može i hoće okupiti ove godine više od 10 tisuća atletičara. Vjerujemo da će se zahvaljujući njima proširiti i atletska baza u Hrvatskoj. 

- Plava liga baš kao i Hanžekovićev memorijal uvijek ima punu podršku grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, - izjavio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Milan Čolić.

Poziv osmoškolcima uputili su i ambasadori Lige.

-Ovo sve je jako dobro za klince jer ne moraju biti članovi niti jednog kluba, kao ni posebni talenti da bi nastupili na velikom atletskom natjecanju. - rekla je najbolja hrvatska maratonka, Lisa Stublić.

A, na Hanžekovićevom memorijalu, 2. rujna, finaliste Lige čekat će i troje ambasadora EPL-a.

Olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković podsjeća: - I ja sam krenula u svijet atletike iz školske lige. Ova liga je prilika za druženje, ali i velika motivacija za bavljenje atletikom. Atletika je kraljica sportova, a finalisti Lige će nastupiti na 'Hanžeku' s najvećim zvijezdama našeg sporta. - dodala je Sandra. 

Ni najbolji hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat nije krio oduševljenje ovim  natjecanjem: - Plava liga je fenomenalna! Očekujem ove godine još više djece. Meni je sport najbolja stvar koja mi se dogodila u životu pa to isto želim i njima.

Video-poruku iz Splita poslala je mladim atletičarima i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis, Blanka Vlašić: - Javite nam se što prije i izaberite za sebe 
jednu ili više atletskih disciplina. Najbolje očekujem 2. rujna u Zagrebu, da zajedno nastupimo pred prepunim stadionom Mladosti na Savi! - nadovezala se Blanka. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije