Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA FORMA

'Perišić je najsvestraniji hrvatski igrač, a bicikl mu je kao Ronaldov'

Ivan Perišić
Foto: Reuters/PIXSELL
25.03.2016.
u 22:00

'Iznimno je svestran, a to pokazuje na krilnim pozicijama. Njemu je sasvim svejedno igra li lijevo ili desno, sposoban je realizirati, ali i namjestiti gol, a to imaju samo igrači najviših vrijednosti.'

Za tog “kovrčavca” iz Omiša odmah su rekli da je na krivom putu. Bilo je to ljeto 2006., tada 17-godišnji Ivan Perišić bio je još Hajdukov kadet, čekala ga je prva juniorska sezona.

– Neka mali ide s nama na pripreme. Ima nešto u njemu – govorio je tadašnji trener Hajduka Vulić.

To nešto Vulić je vidio već na pripremama pa Perišića mrtav-hladan stavio u prvu momčadi na turniru u Murskoj Soboti. A on, kao da iza sebe ima sto seniorskih utakmica, igrao je kao navijen. U momčadi je uz sebe imao Niku Kranjčara, tada jednog od ponajboljih hrvatskih igrača, ali Perišić se svejedno uspio nametnuti.

Za 30 milijuna eura u Chelsea

– Jeste li vidjeli kako je mali uzeo loptu. Uopće nemam dvojbi da će biti veliki igrač. On igra drugačiji nogomet – objašnjavao je Vulić tog ljeta 2006. godine na pripremama Hajduka u Sloveniji.

Deset godina kasnije Vulić se samo nasmijao kada smo ga podsjetili na te dane. Taj mali kovrčavi danas je zvijezda hrvatskog nogometa, ali i jedan od najpoželjnijih igrača na tržištu.

– O njemu se govorilo i prije nekoliko godina, tada sam tvrdio da spada među pet najboljih krilnih napadača na svijetu. A sada je učinio i korak više – kaže Vulić.

Stanko Poklepović, prekaljeni trener koji zna prepoznati igrača, oduševljen je Perišićevim izvedbama. Za njega nema dvojbi zbog čega je Ivan trenutačno jedan od najtraženijih svjetskih igrača.

– Iznimno je svestran, a to pokazuje na krilnim pozicijama. Njemu je sasvim svejedno igra li lijevo ili desno, sposoban je realizirati, ali i namjestiti gol, a to imaju samo igrači najviših vrijednosti. Pa ovaj gol što ga je dao Izraelu je fantazija, savršenstvo tehnike. Postigao je gol bližom nogom, a to mogu samo najbolji. Nema dvojbi, Perišić je najkonstantniji igrač u našoj reprezentaciji, to nisu ni Modrić, ni Rakitić, ni Mandžukić, već on. Perišić možda ne spada u vrh svjetskih nogometaša, ali ima konstantu u onom što pruža na terenu, zbog toga ga žele veliki klubovi. Ima nevjerojatno ubrzanje, igrača može proći kao od šale, a tehnika driblinga, posebno ona “bicikla”, ravna je Ronaldovoj – kazao je Poklepović.

Ivan Perišić danas je najbolji igrač hrvatske reprezentacije, možda nije naš najcjenjeniji igrač, teško je to i biti pokraj Luke Modrića i Ivana Rakitića, zvijezda Reala i Barcelone. Ali po onome što pruža za kockaste Perišić je broj jedan. Tu je ulogu preuzeo na SP-u u Brazilu. Zasad je u dresu Hrvatske odigrao 44 utakmice i postigao 12 golova.

Činjenica pak da je za igre u 2014. osvojio nagradu “Vatrena krila”, koju navijači dodjeljuju najsrčanijem reprezentativcu, dovoljno kazuje i o njegovu pristupu.

– Imamo momčad za velike stvari, za veliki rezultat. Ali moramo naći zajednički jezik s navijačima, mora se dogoditi taj klik – nedavno nam je kazao Perišić kada je najavljivao Euro 2016. godine.

S 27 godina na leđima bit će u najzrelijoj nogometnoj dobi, u Francuskoj će to dinamit-krilo, a malo tko u svijetu ima ubrzanje poput njega, biti na velikoj pozornici.

Hrvatska će ići na njegov nitropogon, a onda bi trebao uslijediti najveći trenutak karijere. Po sadašnjim nagađanjima gotovo sigurno odlazi u Chelsea, londonski klub spreman je Interu platiti 30 milijuna eura. Aktualni izbornik Italije Antonio Conte već slaže strukturu svoje buduće momčadi. Conte je označen kao trener koji će Chelsea vratiti na vrh, a on prema vrhu ne želi krenuti bez Perišića.

Od Sochauxa do Intera

Nije loše za onog klinca koji je sa 17 godina krenuo “krivim putem”. Nikada nije zaigrao za Hajduk, otišao je prema Socheauxu pa ostvario transfer u Club Brugge. Slijedila je Borussia Dortmund, pa Wolfsburg, sada je u Interu... Rastao je iz godine u godinu, Club Brugge platio ga je 200 tisuća eura, Borussia je platila 5,5 milijuna eura, Wolfsburg je za njega izdvojio 8 milijuna eura, Inter 16 milijuna eura i sad stiže Chelsea s ponudom od 30 milijuna eura. Već sada može mirno sjesti i reći da je iza njega velika karijera, ali spreman je u Premiershipu učiniti korak više. Još je nedavno taj gusar iz Omiša maštao kako nadmašiti karijere svojih sumještana Ivice Križanca i Mate Bilića, ali sada može biti miran. Prvi je u svom Omišu...

>> Hrvatska pogocima Perišića i Brozovića do osme pobjede protiv Izraela

Komentara 5

MA
Majur
22:21 25.03.2016.

Odličan nogometaš,skroman i kulturan dečko....ubojito krilo vatrenih kojeg su mnogi "stručnjaci" osporavali kao i internet-fotelja treneri....kad se samo sjetim kako ga je Štimac onda "bacio lavovima" nakon greške i pokazao svoj pokvareni karakter.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:12 25.03.2016.

Impresivna je serija utakmica u kojim je najbolji igrač ali i redoviti strijelac... sjajan je

MU
muh
07:22 26.03.2016.

Konačno istina da Lukica nije najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije