Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Sielanke

Perišić: Bio sam pun motiva da pokažem što sve znam i mogu

Perišić Badelj (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
11.06.2012.
u 16:01

– Nema straha protiv Talijana, i mi smo jaki, i naša su imena zvučna! – tvrdi Ivan Strinić

Ivan Perišić odigrao je dobru utakmicu, zacijelo najbolju u hrvatskom dresu. Bio je i dodavač Mandžukiću za treći pogodak Hrvatske...

– Imao sam i dodatni motiv jer dosad nisam pokazao sve što znam i mogu. Trebalo mi je malo vremena da se uklopim i sad će biti još i bolje. Nastavimo li ovako dobro igrati, možemo mnogo napraviti. Uostalom, ova razina igre potrebna nam je za utakmice s Italijom i Španjolskom jer u suprotnom nemamo što tražiti protiv tako jakih momčadi.

Jeste li imali tremu uoči utakmice?

– Ne, osjećao sam onu pozitivnu nervozu. A kad je zasvirala himna, preplavio me sjajan, još nedoživljeni osjećaj. To je riječima neopisivo! Bio sam prepun motiva za dokazivanjem.

Kad su Irci izjednačili, jeste li možda osjetili strah da neće sve ići onako kako ste zamislili?

– Bilo je malo nervoze, ali, srećom, brzo smo se vratili i poveli pred kraj poluvremena. A kad smo zabili i treći gol, tada je sve bilo gotovo – kaže Perišić.

Ivan Strinić odigrao je na lijevom defenzivnom boku znatno sigurnije nego u Oslu...

– Izvukao sam pouke iz te utakmice, o svemu sam dosta razmišljao, bio sam svjestan da tamo nije bilo dobro. Odlično smo se pripremili za Irce, nije bilo nimalo nervoze i potvrdili smo da smo bolji. Rani nam je gol dao samopouzdanje i sve je na kraju završilo onako kako smo željeli.

Je li vas iznenadio potez njihova izbornika Trapattonija koji je na desnu napadačku stranu stavio ljevaka Duffa. Koliko vam je vremena trebalo da se prilagodite?

– Duff je sjajan igrač, bilo je nekoliko situacija kad mi nije bilo svejedno. Može ući u sredinu, ali ima i proboj po boku. Bilo mi je važnije blokirati mu ulazak u sredinu, mislim da je samo jednom došao do pozicije za udarac. Nije se naigrao, iako je vrlo neugodan igrač za čuvanje, znalac je, živahan, jedan od boljih igrača koje sam čuvao.

A sad će vam prijetiti malo bolji napadači od irskih – Balotelli, Casano, Di Natale...

– Uh, samo kad čujete ta imena, kakva je to momčad! Ali, nema straha, i mi smo jaki, i naša su imena zvučna! Moramo se dobro odmoriti i pripremiti za još jedan težak okršaj, nadam se opet dobrom rezultatu – kaže Strinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije