Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA DOČEKUJE BARCELONU

Perasović: U Zagreb dolazi najbolja momčad Europe

Juan Carlos Navarro
Reuters
08.12.2009.
u 13:46

Raspored koji previše ne mazi Cibonu, u četvrtak vukovima dovodi moćnu Barcelonu. Nakon četiri gostovanja u posljednjih pet susreta, zagrebačka momčad će u sljedećih sedam dana odigrati tri domaće utakmice.

Nakon španjolskog giganta, u nedjelju stiže Radnički, a zatim naredne srijede Gordan Giriček s turskim Fenerbahčeom.
- Dolazi nam momčad koja je favorit i u Euroligi i u španjolskom prvenstvu, a po meni su napravili najbolju momčad u posljednjih 10 godina - sipao je "bombone" trener Velimir Perasović i dodao:
 
- Doveli su pet igrača koje je htjela cijela Europa (Mickael, Ndong, Lorbek, Morris, Rubio op.a.) i svim mojim igračima treba biti zadovoljstvo igrati protiv takve momčadi.
 
Unatoč snazi protivnika, Cibona vjerojatno neće istrčati s mišlju "Važno je sudjelovati".
 
- U boljem smo momentu nego što smo bili kada smo dočekali Sienu. Momčad ima jasnije konture i četvrtak će nam pokazati možemo li parirati tako jakoj momčadi - objašnjava Peras koji ima 11 igrača na treningu.
 
Vedran Vukušić i dalje ima problema s kukom, Goran Vrbanc ponovno nema sreće jer mu je opet puknuo mišić, a Dalibor Bagarić je počeo trenirati, iako "nakon mjesec dana stanke treba dosta vremena da bude spreman za veću minutažu" kaže Peras. Cibonino gostovanje u Blaugrani (81:59) pokazalo je kako se vukovi mogu nositi sa zvijezdama koje predvodi Juan Carlos Navarro. Iako su u cijeloj sezoni upisali tek jedan poraz, susreti s Asvelom i Žalgirisom pokazali su da su i Katalonci "samo ljudi".
 
- Igramo na domaćem terenu, gdje pogotovo mladoj momčadi kao što je naša, znaju ući neki šutevi koji na gostovanju ne ulaze. Vjerojatno ćemo koristiti i zonsku obranu, ali Barcelona ima igrače kojima to nije problem. Ako budemo dovoljno energični i koncentrirani možda i pronađemo svoju šansu - ponudio je dašak optimizma Perasović pred susret za koji vlada veliki interes, ali ulaznica još ima.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:57 08.12.2009.

Igraju li 5 na 5 ili če Baca samo sa 4 protiv 5 Ciboninih da bude zanimljivije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije