Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine

Perasović: Marko Tomas je velik igrač

\'19.05.2010., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Zagreb - Prva utakmica A1 polufinala izmedju Cibone i Zagreba. Marko Tomas visi na kosu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoic/PIXSELL
31.12.2010.
u 18:42

- Planinić je igrao Final Four kao važan igrač CSKA i to se ne može zaobići. Bogdanović je otkriće sezone, a Tomić je postao prva opcija Reala u napadu.

Velimir Perasović, prošlosezonski trener Cibone, preselio se u Istanbul, na kormilo Efes Pilsena, i medijski zabarikadirao. S hrvatskim novinarima komunicira preko pomoćnog trenera Tomislava Mijatovića. Ljutit je Peras na izjave nekih kolega trenera da je bio najskuplji sportski trener u Hrvatskoj nakon Halilhodžića i da je i on zaslužan za financijski minus zagrebačkoga kluba. No Stobrečanin je samo uzeo ono što mu se nudilo, a to je 175.000 eura prvu sezonu i 225.000 eura drugu. Nije on kriv što je tadašnji čelni čovjek Jelušić htio biti uspješan predsjednik pa se zaduživao.

Muči Perasa i Efesova momčad koja se zbog starosti nakon utakmica sporo rekuperira. No nije imao puno prostora oko slaganja sastava, bilo je uzmi ili ostavi. Doduše, priznaje da je bilo i njegovih pogrešaka u selekciji, no centar Raduljica trebao bi mu se početi vraćati pa bi se krvna slika trebala popraviti.

Koliko cijeni (i strahuje od) najvećeg suparnika za naslov prvaka Turske govori i to da je za najbolju dvojicu hrvatskih košarkaša izabrao igrače Fenerbahçea.

– Tomas je bio najvažnija karika Ciboninih trofeja, što je potvrdio transferom u veliki klub. On je univerzalan, može čuvati najboljeg suparničkog igrača, no katkad bira utakmice, kao da mu nedostaje gladi da svaki susret bude najbolji igrač. Velikim ga čini to što može igrati u oba smjera. Ukić je pak bio lider reprezentacije, a sada je lider Fenerbahçea i jedan od najcjenjenijih europskih igrača – objasnio je Perasović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije