Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika pobjeda Cibone

Perasović: Ginuli smo jedni za druge

'sport......zagreb.....10.10.2009.  Dvorana Drazena Petrovica - NLB liga, Cibona - Siroki / marko tomas photo: Marko Lukunic / VLM'
'Marko Lukunic/ VLM'
15.10.2009.
u 10:30

Nismo odigrali bogzna što, a ostavili smo u gostima Partizan na 51 košu. To je slatko - kazao je Tomas.

Pobijediti usred Beograda vrlo je slasno, posebice ako je domaćinu ime Partizan. Prva je to pobjeda cibosa nad partizanovcima u Pioniru nakon četiri godine i 10 mjeseci. Odigravši žustro, posebice u obrani, Zagrepčani su sinoć pobijedili 64:51 i iz Srbije krenuli kući pjevajući.

Gostovanje kod branitelja naslova cibosima je došlo u idealno vrijeme - nakon Partizanova povratka s američke turneje, u trenutku kada su Beograđani umorni i još traže dvojicu igrača (razigravača i centra).

- Bili smo svjesni da je Partizan ranjiv i da ćemo imati dobru priliku. No, za kapitalizaciju trebalo je odigrati hrabro i muški. Uzdanica nam je bila naša obrana, i zonska i čovjek na čovjeka, a nismo im dopuštali napadačke skokove što im je glavno oružje - likovao je Cibonin trener Perasović.

Pohvale Bagariću i Andriću
Premda Peras ne voli isticati pojedince, ovaj put to je učinio sa zadovoljstvom. U ovom velikom psihološkom poticaju za nastavak sezone goste je predvodio Marko Tomas, s 22 koša (četiri trice) najbolji pojedinac utakmice, no Cibonin glavni strateg istaknuo je još neka imena:

- Držim da je uz Tomasa i Graves odigrao briljantnu utakmicu. Bagarić je bio sjajan, kao i na trenutke Andrić.

Premda Rozić, Vukušić i Bogdanović nisu imali svoj dan i premda su u prvom poluvremenu gađali trice 1-11, cibosi nisu odustajali od svoga ratnog plana. I to je ono što je najviše usrećilo njihova trenera:

- Ovo je tek kap u moru. Doći će i poneki nenadani poraz, mi već u subotu možemo u Zagrebu izgubiti od FMP-a, no moramo nastaviti igrati čvrsto, disciplinirano i ginuti jedan za drugoga.

Bez euforije, molim
Ni Dalibor Bagarić ni Marko Tomas nisu htjeli umirati od sreće:

- Postigao sam 22 koša, no daleko je to od sjajne izvedbe. Ovakav Partizan dosta je slabiji nego prošle sezone, no teško će još netko uzeti ovdje bodove. Ne treba padati u euforiju, jer Partizan se tek kompletira, no svaka je pobjeda u Beogradu slatka - kaže Tomas.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Majur
09:15 16.10.2009.

Bravo CIBOSI

NG
nikola-gajnice
20:46 15.10.2009.

Ono što najviše cijenim je da igrač ostavi srce na terenu i nije bitno kakav je igrač nego jeli se on trudi i daje sve od sebe ili mu je svejedno! BRAVO CIBOSI!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije