Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Perasović: Bili smo odlični, ali taj Eliyahu nas je ubio

16.12.2008.
u 11:34

Cibona je sinoć promašila veliku priliku da nakon 16 godina pobijedi Makabi u Tel Avivu. Kus je 23 sekunde prije kraja neometano pucao tricu za vodstvo, a Calloway je pet sekundi do završne sirene promašio tricu za produžetak. Nakon što je Makabi pobijedio 88:83 (45:42), Pini Gershon odahnuo je i izgrlio suce. Trofejni trener, koji je vraćen u klub kao spasitelj, osjetio je kome još osim Eliyahuu (24 koša) i Brownu (19) treba zahvaliti za to što nije doživio i drugi domaći poraz u nizu. Jer, i oni su mu pomogli da napadački sjajni Prkačin ne može igrati više od 18 minuta.

Slavili gosti


U prve dvije današnje utakmice 6. kola košarkaške Eurolige uspješni su u oba dvoboja bili gosti. Panathinaikos je slavio kod Žalgirisa 80-69, a TAU Ceramica kod Fenerbahçea 81-69. (ts)

Vjetar u jedra domaćina
Suci su na početku prve i treće četvrtine puhnuli u jedra nakrenutog broda. No, još više cibosi imaju razloga srditi se na sebe same. Trener Perasović u završnici se jako ljutio na razigravača Callowaya. On je kod 74:72, u zoni koja je zbunjivala domaćine, zaboravio Browna. Osim što je tada pogodio tricu, Brown je presjekao i jedno Callowayevo nepotrebno povratno dodavanje.

Subotić napao Cibonu
Nakon što su kapitalizirali odličnu Prkačinovu igru u reketu i poveli sa 73:69, u narednih šest napada cibosi su ubacili samo jedno slobodno bacanje. Kad se kapetan vratio u igru, Zagrepčani su opet poveli (78:77). U sljedećem napadu napadački izvrsni Vukušić (18 koševa, 6 skokova) promašio je otvorenu tricu, a kod 81:81 Fischer je uhvatio Arroyov promašaj. Tako je propala prilika da se naplati hrabra igra i srčana obrana na vrlo vrućem terenu.

U dvorani koja se nekad zvala Yad Eliahu vukovima je presudio Lior Eliyahu (24 koša, 17 skokova, valorizacija 42) što ide na dušu Ciboninim krilnim centrima. Priznao je to i strateg Velimir Perasović:

- Počeli smo loše i vratili se obranom. U nastavku igrali smo izvrsno, no u posljednje tri minute napravili smo previše pogrešaka. Ubio nas je Eliyahu.

Cibose je isti dan u Hrvatskoj s Gripa “ubijao” Splitov trener Subotić kazavši da u Ciboninoj upravi sjede bolesni mozgovi koji izdaju nečasna priopćenja vezana za slučaj Marshalla od kojeg sinoć nije bilo koristi (šut 1-7). Sva sreća da se trener Perasović izdigao iznad ove razine komuniciranja i da je uspio momčad pripremiti za ovako dobru predstavu.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije