Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibonina 19. Euroliga

Peras: Ni u jednom natjecanju nismo favoriti

Velimir Perasović
Renato Branđolica
21.10.2009.
u 11:14

Zagrebačkim dvobojem sa Sienom Cibona danas (18.30 sati) 19. put kreće u euroligašku sezonu. U prethodnih 18 sezona vukovi se nisu nikad domogli Final Foura.

 U četvrtfinalu igrali su tri puta, 1992. (Joventut), 1995. (Real) i 2000. (CSKA), no najbliže završnom turniru četvorice bili su zapravo 1997. kada ih je u osmini finala eliminirala Olimpija, koja je kasnije izborila Final Four.

Jedini nikad izvan Eurolige
U tih 19 godina Cibona je jedini klub koji nije propustio niti jednu Euroligu, no to joj baš i neće pomoći u dvobojima s financijski puno jačima. Tako je danas čeka sraz s klubom kojoj je banka Montepaschi stabilan i izdašan sponzor kakvog Cibona nema već tri godine niti na vidiku.

Siena ima proračun od 25 milijuna eura, a Cibona od pet milijuna, no tako je bilo i lani pa su vukovi u Zagrebu slavili.

– Sienina je najveća snaga razigravač McIntyre. Znam da ga je nemoguće potpuno zaustaviti, ali zadržati ga možemo – kaže Cibonin američki razigravač Jamont Gordon.

Njegov lanjski suigrač iz Fortituda Dalibor Bagarić također Sieni skida kapu:

– Tri godine zaredom prvak je Italije, bit će i ove godine. Igrači su dugo zajedno, Siena mijenja 1-2 igrača, moćan je to sastav. Ne preostaje nam drugo nego žestoka borba, pa što bude.

Trener Velimir Perasović prvom utakmicom odveć ne razbija glavu. Više gleda što može izvući od najmlađih igrača Bogdanovića (20) i Zubčića (19) te od ne puno starijih Gordona (22) i Tomasa (24).

– Mladost ima dobre i loše strane. Energije za visok intenzitet imamo, no u takvim dvobojima treba i iskustva. Nismo favoriti ni u jednom natjecanju, no žestoko ćemo se boriti.

Efes se jako pojačao
Perasović tvrdi da su favoriti skupine Barcelona i Siena i za Final Four, a da Cibonu očekuje grčevita borba s Asvelom i Žalgirisom za ulazak među 16 najboljih.

– Zasad ne vidim favorita za naslov, a za Final Four konkurirat će Barcelona, Panathinaikos, Olympiacos, Real, Siena, ali i Makabi, CSKA te Efes koji se znatno pojačao – ističe Perasović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije