Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona gost Siene

Peras: Ne idemo izgubiti, nego pokušati pobijediti

Vedran Princ
Marko Prpić/Večernji list
02.12.2009.
u 14:38

Premda je u Zagrebu bilo "minus 45", a lani u Toscani "minus 16", Cibonin trener Perasović ističe da nikada ne priprema momčad za poraz.

Ići na gostovanje kod momčadi koja vas je pobijedila najuvjerljivije u povijesti nastupanja u Europi zacijelo nije ugodno. Cibosi večeras (20.30 sati) u 6. kolu Eurolige gostuju kod momčadi od koje su u Zagrebu izgubili s 45 koševa razlike.

– Jako dobro smo ih osjetili na vlastitoj koži. Oni vas melju, a ne staju ni kada se čini da su vas potpuno samljeli – bio je slikovit Cibonin trener Velimir Perasović.

Dodavali smo im u ruke

U toj prvoj utakmici sezone cibosi su htjeli iznenaditi favorita i dopasti se publici, no Siena je bila neukrotiva zvijer.

– Ne znam što bih rekao o toj prvoj utakmici. U drugom poluvremenu ništa nismo mogli pogoditi, a i ispadale su nam lopte, dodavali smo im u ruke. No, to nije bila realna slika odnosa snaga i sada imamo priliku to i dokazati – naglašava Vedran Princ.

I dok je u tom dijelu sezone Princ bio treći razigravač, koji tek višom silom ulazi u igru, odlaskom Gravesa njegov se status promijenio. Vedran je sada opet Perasovićev stabilizator napadačke igre. A upravo je to, kontrola igre u napadu, potrebno da se ne doživi novi debakl.

– Ta je utakmica za nas izazov, prilika da se iskupimo. Premda je svakoj momčadi u Sieni teško igrati, nama bi sada trebalo biti psihički lakše.

Princ kaže da među suigračima nije primijetio posebnu nervozu:

– Ne odgovara nam jurnjava, pokušali smo tako igrati u Zagrebu pa ste vidjeli kako je završilo.

Ljekovito sa Zagrebom

Princ priznaje da je njemu i vukovima visoka pobjeda nad Zagrebom (+ 37) bila ljekovita, da im daje krila.

– Trebalo bi nam biti psihički lakše, no nikad ne pripremam momčad na poraz, nisam takav čovjek. Uvijek želim pobijediti, pa čak i velike favorite poput Siene – istaknuo je trener Perasović, kojemu se u sastav vraća Bagarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije