Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAZ TITANA

Pep ove sezone nije izgubio u Ligi prvaka... Ali nakon Barce nije ni bio u finalu

Manchester City bat le PSG (2 - 1) en demi-finale de la Ligue des Champions
JB Autissier/PIXSELL
04.05.2021.
u 19:50

Važna prednost za City je i već praktički osiguran naslov prvaka u ligi, dok se PSG još uvijek grčevito bori s prvoplasiranim Lilleom.

Nakon iznimno zanimljivog prvog ogleda koji nam otvara puno prostora za taktičku analizu, Manchester City na Etihadu s prednošću od 2:1 dočekuje PSG u prvom uzvratu polufinala nogometne Lige prvaka.

U prvom ogledu vrlo je očita bila pogreška taktike stratega Parižana Mauricija Pochettina koji je nakon ranog vodstva pogotkom Marquinhosa u 15. minuti odlučio povući momčad što je više moguće te otvoriti prostor za eventualne kontre brzanaca Kyliana Mbappéa, Neymara i Angela Di Marije. Međutim, greška je to raditi protiv momčadi koja u takvom sistemu neće gubiti lopte i griješiti. City je dominirao i strpljivo gradio prilike. Golovi su, istini za volju, došli iz dvije bizarne situacije (centaršut De Bruynea i Mahrezov pronalazak rupe u živom zidu), no City je u potpunosti zaslužio vodstvo.

U drugom ogledu argentinski strateg neće imati ni pravo na takvu taktiku jer će morati loviti pobjedu s barem dva postignuta pogotka, što će biti vrlo zahtjevan zadatak budući da City ove godine nijednom u Ligi prvaka nije upisao poraz. Međutim, treba istaknuti i da je momčad Pepa Guardiole obilježena pehovima u ovom natjecanju te da nijednom, unatoč dominantnosti, nije došla do finala te da nikad ne treba otpisati Neymara i društvo. Važna prednost za City je i već praktički osiguran naslov prvaka u ligi, dok se PSG još uvijek grčevito bori s prvoplasiranim Lilleom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije