Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERAN SANTOSU Legendarnog Brazilca ljute sve razmaženiji nogometaši

Pele: Željeli su me Real, Juventus i Manchester

07.01.2009.
u 21:55

Uz Maradonu, vjerojatno najveći nogometaš svih vremena, Pele, otkrio je kako ga je na vrhuncu moći u svoje redove želio dovesti i madridski Real.

Pele je u to vrijeme igrao za brazilski Santos, a osim Reala, legendarnog su Pelea željela i još dva europska nogometna giganta.

- Željeli su me Real Madrid, Manchester United i Juventus. U biti, predsjednik Juventusa je umalo sve dogovorio sa Santosom. Razmišljao sam tada o dolasku u Europu, ali ipak sam želio ostati u Santosu, klubu koji mi je bio u srcu - kazao je Pele.

Osvrnuo se i na pitanje koje se postavlja svako malo - tko je najbolji nogometaš današnjice?

- Cristiano Ronaldo je vanserijski igrač koji me u mnogočemu podsjeća na Georgea Besta, a United ima još jednog nevjerojatnog igrača u Wayneu Rooneyju, ali za mene je ipak najbolji Kaka. Real ga je želio potpisati, ali on je odlučio ostati u Milanu jer je tamo bio sretan. Zašto bi uostalom i napuštao momčad koja ga tretira kako treba i s kojom može osvajati trofeje?

Prokomentirao je Pele i sve razmaženije igrače koji sve češće napuštaju svoje klubove u potrazi za većim novcem.

- Malo je danas igrača koji rade ono što sam ja radio ja, ili u današnje vrijeme Kaka. Jako me smeta kada vidim igrače koji svako malo mijenjaju klubove, a tada sa istim žarom ljube grb svog novog kluba. U današnje vrijeme djeca više ne znaju kako je to bodriti jednu momčad ili igrača, a jedno moramo znati - bez ljubavi te iste djece nogomet će umrijeti - poručio je Pele.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije