Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 26 u Linzu

Pejić je prekidom u trećoj rundi pobijedio Vilu i osvojio naslov

Filip pejić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
24.09.2016.
u 08:38

Ivica Trušček nije imao odgovor na višeg i snažnijeg protivnika, dok je Marko Burušić bio za nijanse slabiji od Arbi Mezhidova

Filip Pejić novi je MMA prvak u FFC-u. Hrvatski borac je prekidom u trećoj rundi pobijedio Ahmeda Vilu i osvoji nalov u perolakoj kategoriji na eventu FFC 26 u Linzu.

Ivica Trušček nije imao odgovor na višeg i snažnijeg protivnika, dok je Marko Burušić bio za nijanse slabiji od Arbi Mezhidova. Nesvakidašnja situacija obilježila je borbu Aleksandra Ilića i Floriana Harringera. Naime, Harringer se odlučio povući iz MMA-a neposredno prije nego je trebao krenuti prema ringu, piše Fightsite.

FFC je dobio svog drugog prvaka perolake kategorije, nakon što je pojas ostavio Antun Račić, a to je Filip “Nitro” Pejić, koji je prekidom u trećoj rundi savladao Ahmeda Vilu. Novi prvak je lošije startao u ovu borbu, ali kako je vrijeme prolazilo sve ju je više kontrolirao i na kraju slavio.

Prva runda pripala je sarajevskom borcu sa švedskom adresom, koji se jako dobro kretao, a kroz rundu došao i do dva rušenja. Pejić je izgledao kao da nema pravi odgovor na taktiku iz Allstarts dvorane i ostao je gotovo bez ijednog pogođenog ozbiljnog udarca. No, nešto se dogodilo u pauzi između dvije runde.

Drugih pet minuta Pejić pronalazi svoj ritam i borbu na distanci koja mu u potpunosti odgovara. S nje pogađa vrlo dobro udarce, a ujedno i kvalitetno eskivira te ne dozvoljava da se dogodi ono što ga je koštalo prve runde. Sredinom prve runde jedan je kroše prizemljio Vilu, ali ipak se brzo ustao.

No, Pejić je preuzeo kontrolu nad borbom. Posebno impresivno je izgledala Pejića obrana od rušenja, odnosno održavanje balansa pri pokušaju “single leg” rušenja krajem runde.

Na početku treće runde još jedno Pejićevo kvalitetno držanje balansa pri pokušaju rušenja, a nakon toga borba u potpunosti odlazi na stranu momka iz Dubrave. Vila je izgledao moralno slomljeno te nije imao nikakvo rješenje za sad već vrlo razigranog Pejića.

Odluka je došla minutu i pol prije kraja. Lakat u klinču bio je ono što je pokrenulo sve, Vila je pao i Pejić tu koristi priliku. Dolazi na njega i kreće nemilosrdni ground n’ pound sve do završetka borbe.

Vrlo zanimljivu, ali i vrlo tešku borbu za presuditi odradila su Marko Burušić i Arbi Mezhidov. Suci su bili podijeljeni u svojoj odluci, ali pobjedu je odnio Mezhidov. Niti jedan borac nije uspio osigurati veću prednost ni u jednom dijelu ili aspektu borbe, no prema dva suca je ipak više napravio pobjednik ove borbe.

Prva runda otvorena ja na način koji bi više trebao odgovarati Burušiću, odnosno u borbi na nogama, no zagrebački borac nije uspio doći do značajnije prednosti. Njegov protivnik je odgovarao, no vidjelo se kako želi preseliti borbu u parter. Arbi tako napokon dolazi do rušenje u zadnjoj minuti runde, no gard Burušića je vrlo dobar i on ne prima preveliku štetu.

Druga runda donosi sličnu akciju kao i prethodna, gdje Burušić kontrolira distancu gotovo cijelu rundu, a i kad je dolazilo do klinča, ne bi dozvoljavao nikakvu priliku za rušenje. No, ponovno nije bilo izrazitije štete kod ijednog borca te je ostao dojam da je borba i dalje vrlo izjednačena.

Treća runda iznenađujuće donosi viši ritam, ali ponovno je bilo dobrih udaraca s obje strane. Burušić je bio onaj koji je napadao, no Arbi se prezentirao kao vrlo dobar kontraš. Burušić dolazi do rušenja i polugarda dvije minute prije kraja borbe, no niti on iz te pozicije nije uspio napraviti štetu.

Ivica Trušček je hrabro otvorio borbu protiv krupnijeg protivnika Abusupiyana Magomedova te je pokušavao pronaći njegovu bradu. Ipak, Magomedov se tu jako dobro branio, usput pokušavajući iskoristiti svoju fizičku prednost.

To mu je uspjelo sredinom runde, kad je middle kickom nanio Truščeku štetu, koja je uzrokovala obrambeni mod hrvatskog borca, a malo nakon toga je uslijedilo rušenje. Ipak, Ivica jako dobro brani pokušaje gušenja te se odlazi na odmor između rundi.

U drugoj rundi Trušček izgleda vrlo umoran, vjerojatno nenaviknut boriti se na tako velikoj tjelesnoj težini. Većinu vremena se ipak kvalitetno branio, no bez pravog ofenzivnog odgovora. Dvije minute prije kraja runde završava na podu u kutu ringa, no Magomedov ponovno ne radi veliku štetu i sudac Waterman posljednju minutu runde borbu vraća na noge.

Ivica je tu napao i dobro pogodio desnim krošeom, no automatski i primio jaku kontru, nakon koje Magomedov odvodi borbu na pod i na samom kraju runde dolazi do pobjede gušenjem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije