Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB Mladi igrači glavni su adut pjesnika

Pavlović predvodi novi val talenata!

31.10.2008.
u 13:40

U novi val mladih Zagrebovih igrača u Kranjčevićevoj ulici polažu velike nade. Kup utakmica s Interom u Zaprešiću pokazala je kako se na neke klince u daljnjoj perspektivi može ozbiljno računati. Besart Abdurahimi, Miroslav Pejić, Mateo Pavlović, Igor Jugović, Ivan Sesar... Svi su oni pripadnici novog vala koji se još od najnižih uzrasta dokazivao na klupskoj i reprezentativnoj razini.

Prvaci Hrvatske
Uostalom, ta generacija može se pohvaliti i naslovom prvaka Hrvatske. Istina, riječ je tek o klincima čiji talent treba brusiti. Mateo Pavlović (18), već je tri godine u Kranjčevićevoj ulici gdje je stigao iz Dinama. Pavlović je u Dinamu prošao omladinske selekcije do kadetskog uzrasta, kada je došao u Zagreb. Stasiti branič standardan je član omladinskih reprezentativnih selekcija. O Mateu u Kranjčevićevoj govore biranim riječima, no istovremeno “smiruju loptu”. Signal je jasan.

O mladim talentima ne žele previše pričati, njihovo je samo da treniraju.

Jedinstvena priča
Jer, medijski napisi tim mladim igračima mogu i naštetiti, smatraju ljudi odgovorni za njihov napredak. Pavlović je ipak jedinstvena priča, budući da mu je otac Luka trener u momčadi. Jedinstvena je to pojava i u hrvatskim nogometnim krugovima.

Poznavajući “našu nogometnu logiku” postaje jasna činjenica zašto u klubu ne žele potencirati - priču o Pavlovićima koji se boje teza o nepotizmu. No, ozračje oko kluba pokazuje kako je klub na pravom putu, a četverogodišnji projekt potvrđuje da “Zagrebov rudnik” stvara talentirane klince.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije