Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spidvej

Pavlic na Mileniumu izborio polufinale kvalifikacija za GP

Jurica Pavlic
Vjeran Žganec - Rogulja
15.06.2010.
u 10:46

Na domaćoj stazi u Donjem Kraljevcu Jurica Pavlic je u prve četiri utrke bio prvi, u posljednjoj treći te je na kraju osvojio treće mjesto.

Jurica Pavlic, najbolji hrvatski spidvejaš, ostvario je plasman u polufinale kvalifikacija za najprestižniju spidvejsku utrku, Grand prix, za 2011. godinu. Pavlic je pred domaćom publikom na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu osvojio treće mjesto, iza Chrisa Harrisa iz Velike Britanije i Slovenca Mateja Žagara.

U polufinale se plasiralo ukupno devet vozača iz te kvalifikacijske skupine. Od hrvatskih vozača nastupio je i Renato Cvetko te je zauzeo pretposljednje, 16. mjesto bez ijednog boda.

Pavlic je bio vrlo blizu osvajanja prvog mjesta jer je nakon četiri izlaska na stazu imao isto toliko pobjeda i maksimalni broj bodova. Ključna je bila posljednja vožnja, u kojoj je bio treći, što mu je donijelo tek jedan bod i treće mjesto u ukupnom poretku.

– Zadovoljan sam nastupom iako mi je u samoj završnici ponestalo i koncentracije. Bitno je da sam izborio sljedeći krug kvalifikacija – rekao je Pavlic nakon utrke.

Kvalifikacije u Donjem Kraljevcu bile su odlična najava onog što očekuje sve ljubitelje spidveja u Hrvatskoj.

Naime, na stadionu Milenium 28. kolovoza održat će se utrka Grand prixa za 2010. godinu. Bit će to jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide najbolji svjetski spidvejaši, predvođeni trenutačno vodećim u ukupnom poretku, Poljakom Jaroslawom Hampelom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije