Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sport i obrazovanje

Pavlic i Ude žele postati sportski menadžeri

Filip Ude
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
16.12.2009.
u 16:24

Novi stručni studij menadžmenta turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu jedini je takve vrste u Hrvatskoj, a na nj se upisalo 118 studenata.

Filip Ude postao je brucoš na Međimurskom veleučilištu! Srebrni olimpijac upisao se na novi stručni studij menadžmenta turizma i sporta, koji je ovih dana otvoren u Čakovcu kao jedini takve vrste u Hrvatskoj. Dopusnicu za rad izdalo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Ukupno je upisano 118 studenata, iz raznih krajeva Hrvatske.

Obrazovanje važno

– Još ne znam čime ću se baviti nakon sportske karijere, ali znam da je obrazovanje vrlo važno – kazao je gimnastičar, koji je, priznaje, studij odabrao i zbog blizine. Putovanja na predavanja i polaganje ispita u Zagreb oduzimalo bi mu previše vremena.

Uz Filipa još su neki vrhunski sportaši zahvaljujući preporuci Hrvatskog olimpijskog odbora stekli pravo na izravan upis. To su Tijana Tkalčec iz Čakovca, Jurica Pavlic iz Goričana, Josip Šoprek iz Varaždina i Dora Strabić iz Zagreba. Nakon trogodišnjeg studija dobit će 180 ECTS-bodova i naziv prvostupnika ekonomije – menadžmenta turizma i sporta.

– Zadovoljni smo brojem prijavljenih studenata. Upisali smo 53 redovna i 65 izvanrednih studenata, što je iznad očekivanja – kaže voditelj studentskih programa i prodekan za nastavu Željko Knok.

Iako su predviđali upis 50 redovnih (20 uz plaćanje 5500 kuna školarine) i 40 izvanrednih studenata, odlučeno je da se upiše 28 studenta više od planiranog. Nakon što diplomiraju, moći će raditi u turističkim zajednicama, klubovima, hotelima i drugim sličnim ustanovama.

Studenti svih dobi

Na studij menadžmenta turizma i sporta mogli su se prijaviti samo kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Novi stručni studij privukao je i studente iz Varaždina, Zagreba, Virovitice... Najviše je ipak Međimuraca, i to svih dobi. Među studentima su i oni s navršenih 30 i 40 godina.

Zanimljivo je da ih nekoliko dolazi iz Draškovca i okolice, gdje bi iduće godine trebala početi gradnja turističko-lječilišnog kompleksa, kojemu će trebati stručnjaci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije