Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPUST WENGEN

Pavlek: Senzacija je imati dvojicu među 30 spustaša

Ivica Kostelić
Reuters
16.01.2010.
u 14:44

Kao da su izašli iz ringa s braćom Kličkom izgledaju skijaši nakon jurnjave niz kultni Lauberhorn, 4,5 kilometara dugi spust u švicarskom Wengenu.

Brže nego autocestom strmoglave se do ciljne ravnine, a tamo ih se većina - sruši.

- Ovo je senzacija, imati dvojicu skijaša u prvih 30 na spustu u Wengenu je sjajan uspjeh -  kazao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

I Janica odahnula

U cilju se smijao jedino Ivica mašući Janici, operirano koljeno i leđa su izdržali, stigli su i novi bodovi. Profesor nije u dobroj spustaškoj formi, u nedjelju je njegov dan, napada postolje u slalomu.

- Prezadovoljan sam, imao sam zaostatak manji nego na skraćenom spustu. Bilo je grešaka, na gornjem dijelu staze sam i slabo vidio, ali bodovi su tu - komentirao je Ivica.

Brzina od 158 km/h ne bi prošla ni toleranciju presretača, a iako u kacigi, glava je u torbi.

- Odlično sam odvozio, nemam si što zamjeriti. Imao sam respekt na zadnjem dijelu staze, na kojem sam dan ranije izletio, kao i danas Bode Miller - kazao je Natko.

Na žičaru sjedaju najhrabriji, a čak 50 tisuća ljudi gleda utrku koju "svaki Švicarac nosi u srcu".

Carlo Janka, njihova zvijezda u usponu, od grča i umora nije se  mogao radovati svojoj šestoj pobjedi ispred M. Osborne-Paradisa i M. Buechela. U svom je dvorištu preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku.

- Nisam ni sanjao da bih mogao pobijediti na kultnoj utrci. Za to treba iskustvo, a ja sam još mlad - komentirao je 23-godišnji Janka.

Zettel uhvatila lisicu

Zlatnoj lisici je na rep stala Kathrin Zettel, koja je na veleslalomu bila brža od M. Riesch i Pärson. Hrvatske boje branila je na Pohorju Tea Palić, završivši 72.

- Skratile su mi se noge od straha - kazala je Zagrepčanka.

U nedjelju je slalomski dan, u Mariboru voze Ana, Nika i Matea (od 9.15), a u Wengenu Ivica, Natko i Dalibor (od 10.00 sati).

Svjetski kup, spust u Wengenu (muški), rezultati:
1. Janka (Švi) 1:32.23
2. Osborne-Paradis (Fra) +0.66
3. Buechel (Lih) +0.82
4. Heel (Ita) +0.83
5. Cuche (Švi) +0.86
5. Jerman (Slo) +0.86
...
20. Kostelić (Hrv) +2.78
26. Zrnčić-Dim (Hrv) +3.08
...

Trenutni poredak ukupnog redoslijeda:
1. Janka (Švi) 757
2. Raich (Aut) 689
3. Cuche (Švi) 526
...
14. Kostelić (Hrv) 278
41. Zrnčić-Dim (Hrv) 110

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije