Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKIVANJA OD SEZONE

Pavlek: Od Ivice ne tražimo Veliki globus

Vedran Pavlek
Marko Lukunić
11.10.2011.
u 18:46

– Čak će četiri puta Ante Kostelić ove sezone postavljati stazu, što je dosad najviše. Gips postavlja po jedan superveleslalom i veleslalom te dva slaloma, klasični i kombinacijski.

Na prvom novosezonskom susretu s novinarima šef Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek pojavio se u odličnoj formi. Desetak kilograma lakši, no u najboljoj sezoni Ivice Kostelića Pavlek je s optimizmom najavio novu sezonu:

– Mi pred Ivicu nismo postavili cilj da mora obraniti naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, no ja sam uvjeren da će on u iduće tri sezone još jednom biti osvajač Velikog kristalnog globusa. U ovoj sezoni ja bih bio sasvim zadovoljan i jednim malim Globusom.

Za prvu utrku nove sezone, 23. listopada, u Söldenu (veleslalom) Pavlek je kazao da pomalo remeti cjelovitost i ritam priprema za novu sezonu.

– Prva utrka sezone nikad nam nije bila najvažnija. Najvažnije su one u siječnju i veljači. U Soldenu bismo bili zadovoljni kada bi Ivica bio između 10. i 15. mjesta. Naime, moglo bi se dogoditi da zbog propuštenih snježnih treninga u travnju i svibnju Ivica sporije krene u sezonu. No bolje je da je taj problem s koljenom riješio tada nego da ga je rješavao poslije, jer je već u srpnju dobro skijao.

Osamljena Novoselić

Zajedno s ostatkom reprezentacije, Ivica je trenutačno u austrijskom Hintertuxu, gdje se čvrsto drži svog spartanskog režima.

– To još nisam vidio, da je netko tako usredotočen i posvećen sportu. Isprogramirao je da svaku večer u 21 sat bude u krevetu i, ako se dogodi da je to u 21.05, on je već nervozan. Takav mu spartanski pristup daje realne izglede za visok plasman i idućih sezona.

Kvote po disciplinama Hrvatima omogućuju da na svakoj utrci slaloma, veleslaloma i spusta imaju po dva predstavnika, u superveleslalomu tri, a u superkombinaciji pet.

– Zbog toga ćemo za Natka Zrnčića Dima i Dalibora Šamšala organizirati interne kvalifikacije ili ćemo odlučivati prema njihovim prijašnjim nastupima. Natkov je problem  što vozi sve discipline pa nema vremena skupljati bodove na FIS utrkama – kaže Pavlek.

Nakon lanjskog umirovljenja Nike Fleiss i nakon što je Ana Jelušić proljetos uzela stanku, u ženskoj konkurenciji utrke Svjetskog kupa vozit će samo Sofija Novoselić (21).

– Nećemo je forsirati, vozit će ona i FIS i utrke Eurokupa.

Rodeš predvodi nade

Novoselić je članica B-reprezentacije, baš kao što su to i Dalibor Šamšal (26), Tin Široki (24) te tri nadarena momka, Sebastian Brigović (19), Filip Zubčić (18) i Matej Vidović (18). U C-reprezentaciji su nadareni klinci i klinke kao što su Tamara Zubčić (16), Andrea Komšić (15), Saša Tršinski (15), Marko Abramović (15), Elias Kolega (15) i Varaždinac Istok Rodeš (15), prvi hrvatski muški pobjednik Trofeja Topolino.

Govorio je Pavlek i o promjeni pravila za opremu, kojoj se i sam protivio.

– Poslao sam pismo FIS-u požalivši se što se oko novih pravila, radijusa skija, kombinezona i kaciga nisu savjetovali sa skijašima i trenerima. Oni su pak angažirali dva sveučilišta, ono iz Osla i Salzburga, koja su pratila ozljede i razvoj materijala te donijela odluke. Učinili su to da bi bili što brži, no time su i zadali udarac skijaškoj industriji koja sada odjednom mora promijeniti devet modela skija. Ivica se u to nije puno miješao, ali bio je solidaran s kolegama skijašima – kazao je Pavlek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije