Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH NAŠEG JUNIORA

Pavić u trećem kolu, vide se rezultati rada s Brettom i Marinovićem

Caroline Wozniacki
AFP
01.06.2010.
u 17:16

Mladi je Splićanin u drugom kolu pobijedio drugog juniora svijeta Australca Kublera i ušao među 16 najboljih.

Na juniorskom Roland Garrosu naš Mate Pavić ušao je među 16 najboljih. Splićanin koji još nije napunio 17 godina u drugom je kolu pobijedio drugog nositelja turnira i drugog juniora svijeta Australca Jasona Murraya Kublera, i to vrlo uvjerljivo, sa 6:4, 6:1 (za samo 59 minuta igre), te tako još jednom potvrdio svoju igračku raskoš.

Uspjeh, naravno, nije slučajan jer Pavić već dulje surađuje s poznatim stručnjakom Bobom Brettom (proveo je kod njega dva puta po tri tjedna), s kojim ga je povezao Goran Ivanišević, a kondicijski mu je trener Bojan Marinović koji priprema i Blanku Vlašić. Pavić je već osvojio dva turnira u Južnoj Africi te uoči Roland Garrosa stigao do 34. mjesta ITF-ove juniorske liste.

A sad s Japancem

Za ulazak u četvrtfinale Pavić će se sučeliti s Japancem Yasutakom Uchivamom, šesnaestim nositeljem u natjecanju juniora.

Na turniru seniorki Talijanka Francesca Schiavone, tek 17. na WTA listi, napravila je još jedno veliko iznenađenje. U zanimljivom i kvalitetnom dvoboju sa 6:2, 6:3 pomela je Dankinju Caroline Wozniacki, treću nositeljicu, i kao prva ušla u polufinale Roland Garrosa. Prvi put u karijeri, u svom devetom nastupu (2001. je bila u četvrtfinalu)!

Nešto poslije Talijanki se pridružila peta nositeljica Ruskinja Jelena Dementjeva koja je u ruskom obračunu sa 2:6, 6:2, 6:0 pobijedila Nadju Petrovu, 19. nositeljicu, koja je prije toga iz turnira izbacila Venus Williams. Petrova je dobro krenula, dobila je prvi set, ali u nastavku Dementjeva je ubacila u petu brzinu i do kraja meča prepustila suparnici samo dva gema.

Dementjeva – Petrova 8:7

U dvobojima sa sunarodnjakinjom Dementjeva sad vodi sa 8:7, ali je dobila posljednjih pet mečeva. Schiavone i Dementjeva u četvrtak će se sučeliti u polufinalu.

Dementjeva je 2004. godine igrala finale Roland Garrosa i izgubila od sunarodnjakinje Anastasje Miskine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije