Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CITY U NOVIGRADU

Patrick Viera nahvalio fantastični trojac - Modrića, Rakitića i Kovačića

Machester Cuty
Foto: Promo
1/2
18.07.2014.
u 21:05

- Posebno mi je drago što je Njemačka pobijedila - kaže Patrick Viera.

Za sjeverozapadni dio istarskog poluotoka zadnjih dana s pravom se može reći da je centar vrhunskog sporta. Dok u Umagu teku zadnje pripreme za otvaranje jubilarnog 25. „ATP Vegeta Croatia opena“, u obližnjem Novigradu treniraju najbolja tenisačica svijeta Serena Williams i nogometna akademija jakog Manchester Cityja pod vodstvom Patricka Vieire. Naime, prošle godine, legendarni francuski nogometaš i voditelj omladinskog pogona MC-a Patrick Vieira boravio je u Istri, a dojam je bio sjajan pa su u Cityju odlučili i ove sezone dio priprema odraditi na sportskim terenima Lagune Novigrad. 

- Znate, mi imamo stvarno mnogo izbora, destinacija gdje možemo otići na 10-dnevne pripreme. Ali, eto, već drugu godinu zaredom odabrali smo Novigrad, ovdje imamo sve što nam treba. Uvjeti za trening su odlični, dva kvalitetna travnata terena su nam na raspolaganju, teretana u sklopu hotela... Hoćemo li doći i druge godine? Vjerojatno, ali ne mogu garantirati - rekao je voditelj Cityjeve akademije, Mark Allen.

Komentirajući netom završeno SP u Brazilu, Vieira je rekao: 

- Prvenstvo bih ocijenio vrlo dobrim. Uostalom, broj postignutih pogodaka dovoljno govori o tome, a prvenstveno mi se sviđa što su treneri većinom bili otvorenog uma. Dakle, išli su pobijediti, zabiti gol više, stoga mislim da je bilo vrlo zanimljivo. Posebno mi je drago što je Njemačka pobijedila. 

Francuz na dugogodišnjem radu u Engleskoj komentirao je i nastupe Francuske i Engleske.

- Kada govorimo o Tricolorima, uvijek se treba osvrnuti na ono što se dogodilo u Južnoafričkoj republici pred četiri godine. Ovo je bio napredak, u svakom slučaju. Promijenio se imidž francuskog nogometa, ali nismo mogli dalje od četvrtfinala, za nešto više treba iskustva, radi se o mladoj selekciji. Ali, kao što rekoh, korak naprijed sasvim sigurno, pohvale Deschampsu. Engleska? Veliko razočaranje za sve navijače a ja sam jedan od njih, usprkos teškoj grupi. Nema druge nego naučiti na vlastitim pogreškama i pokušati se unaprijediti... 

Vieira je gledao nastupe Vatrenih koji su imali mnogo nesreće protiv Brazila, što je šteta jer su igrali sasvim solidno, no smatra da Hrvatska ima fantastičnu bazu koju samo treba nadograditi, nahvalivši „fantastični trojac Modrića, Rakitića i Kovačića“.  

Vieira, bivši veznjak Milana, Juventusa, Arsenala, Intera i Cityja s ekipom mladih nada u Novigradu ostaje do 23. srpnja. Za 19. srpnja dogovorene utakmice protiv selekcije Istre i slovenske Gorice, a tri dana kasnije suparnici su im srbijanski Čukarički te HNK Rijeka. Ulaz na sve utakmice je besplatan.

Kvalitetnoj organizaciji smještaja i programa boravka nogometaša u Novigradu, doprinosi i aktivna suradnja između Lagune Novigrad, Grada i NK Novigrada, koji osim nogometne akademije kao rasadnika mladih talenata iz šire regije, održava suradnju s više europskih klubova i nogometnih akademija. U Novigradu je do sada boravilo preko 100 momčadi, a Laguna Novigrad u segmentu sportskih grupa bilježi rast od 30 posto. 

Komentara 1

DH
dalibor.hren
09:10 19.07.2014.

Uz "fantastični trojac" trebao je posebno pohvaliti i izbornika Kovača koji ih je "fantastično" posložio na terenu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije