Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIONALNI KLASIK

Partizan zabija više od 100 pa vukovi moraju gristi kao zvijeri

Cibona - Cedevita
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
27.10.2017.
u 16:08

Cibona je na parketu “parnog valjka” u ABA ligi slavila samo jednom, dok su Beograđani u Zagrebu slavili čak osam puta (9-8).

U prošlosti su crno-bijeli puno češće pobjeđivali u Zagrebu nego što su vukovi slavili u Beogradu.

Zapravo, Cibona je na parketu “parnog valjka” u ABA ligi slavila samo jednom, dok su Beograđani u Zagrebu slavili čak osam puta (9-8).

Barem tako kažu “knjige” regionalne lige čiji je prvak Partizan bio čak šest puta, a Cibona samo jednom, i to kada su se njeni navijači najmanje nadali. Prije tri sezone, usred Beograda.

Tesla je sponzor crno-bijelih

U odnosu na prvu ovosezonsku utakmicu velikih rivala, na Superkupu u Baru, ovaj put Partizan dolazi jači za dva tamnoputa igrača, za Amerikanca Patricka Millera i Jamajčanina Samarda Samuelsa, ali i za novog sponzora slavnog imena Tesla.

Tu nije riječ o slavnom proizvođaču električnih automobila, nego o srpskom brendu potrošne elektronike (tableti, telefoni, televizori...) čiji je vlasnik Veselin Jevrosimović inače veliki navijač Crvene zvezde. No, kada je biznis u pitanju, klupske boje očito nisu presudne.

Za Partizan bi presudno moglo biti ako ne zaigra razigravač Patrick Miller, ali i krilni-centar Samardo Samuels kojemu bi to trebala biti prva utakmica u crno-bijelom dresu. I bit će ako u međuvremenu od Hrvatske dobije radnu dozvolu. Millera pak muči lakša ozljeda i u tom bi slučaju Partizan bio sveden na momčad koja je u rujnu u Baru pobijedila Cibonu.

Cibona - Cedevita
1/14

– Najveća su opasnost u sastavu Partizana Amerikanci Miller i Williams. Miller je prvi strijelac momčadi, a Williams prvi asistent. Obojica imaju veliku slobodu kreiranja i igre jedan na jedan, a uz njih tu su i neki dobri domaći igrači među kojima prednjači šuter Vanja Marinković koji je u Višnjiku zabio sedam trica iz osam pokušaja – kazao je Cibonin trener Slobodan Subotić naglasivši da je Partizan najefikasniji sastav regionalne lige.

I doista, u posljednje dvije utakmice Partizan je zabijao u prosjeku 110 koševa po utakmici pa strateg domaćina ističe da bez defenzivnog “bjesnila” vukova neće biti ni pobjede:

– Partizan je momčad koja daje jako puno koševa, ali i puno prima. Mi s njima ne smijemo ići na utakmicu na 90 koševa, to bi bilo kockanje, već moramo suparnika spustiti znatno ispod njegova napadačkog prosjeka.

Trebamo još jednog centra

Da bi bili konkurentni, cibosi će izaći na tržište kako bi pronašli još jednog centra što sugerira da se Litavac Bušma neće dugo zadržati u Zagrebu. Sluti se to i iz trenerovih riječi:

– Mi ne možemo i ne smijemo računati da će Žorić igrati na ovoj razini do kraja lige i, kada ga sustigne umor, mi moramo imati igrača koji bi ga mogao zamijeniti. S Bušmom imamo ugovor do 11. studenog i uskoro ćemo donijeti odluku. Dobro je što nam se vraća mladi Ljubičić i što kod raskida ugovora s Langstonom Hallom nismo imali nikakve štete. Danas su to sve zajamčeni ugovori pa igrači, da bi pristali na raskid, obično traže 2-3 plaće. Hall je samo uzeo ono što je morao dobiti i to je bilo sve.

Na njegovo mjesto doveden je Jahmar Young koji je u prvom nastupu u Skoplju izgledao prilično suzdržano. No čovjek nije igrao utakmicu više do četiri mjeseca pa mu treba dati vremena, što naglašava i Subotić:

– S njim smo potpisali ugovor na dva mjeseca plus pet i ako bude onaj kojeg znam, a s njim sam radio godinu i pol u Bejrutu, može nam biti od velike pomoći.

U to je uvjeren i njegov sunarodnjak Cleveland Melvin:

– Younga dugo znam jer je iz Baltimorea kao i ja. Znam koliko može i sretan sam što je ovdje s nama. 

Komentara 2

NV
NV
17:06 27.10.2017.

Samo da ne pobjede sekud do kraja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije