Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale ABA lige

Partizan pili naopako: Nismo talentirani, Cedevita je bolja

Džanan Musa
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
18.03.2017.
u 16:01

Jako mi je drago što imamo prednost domaćeg terena jer gostovanje protiv Partizana možda je i najteže u ligi, kaže kapetan Cedevite Miro Bilan.

Nakon 26 odigranih kola u ABA ligi stiglo je vrijeme doigravanja. U prvoj utakmici polufinala večeras u Zagrebu (19 sati) igraju Cedevita i Partizan i u tom srazu hrvatski prvak ima prednost domaćeg terena barem u tehničkom smislu. A to će reći da će se eventualna treća utakmica igrati u ne baš bučnom Domu sportova, a ne u zaglušujućem Pioniru.

– Ja osobno žalim što smo u ligaškom dijelu oba puta izgubili od Cedevite i tako izgubili drugo mjesto i pravo da moguću majstoricu igramo u Pioniru. Svima je poznat naš domaći teren i to je posebna priča. Ja sam protiv Cedevite prvi put igrao ove sezone i tu je dosta tiše nego u Beogradu, no i unatoč tome mi se nismo snašli – kazuje Partizanov kapetan Novica Veličković.

Za razliku od njega, Cedevitin kapetan Miro Bilan sretan je što će u Beograd, barem kada je Partizan u pitanju, morati samo jednom.

Veliki problemi za goste

– Meni je jako drago što smo mi domaćini jer gostovanje protiv Partizana možda je i najteže u ligi i puno puta sam tamo izgubio s velikom razlikom. Osim toga, tu je i faktor putovanja koji nam ide u prilog, baš kao i problemi suparnika s ozljedama pa se nadam da smo mi u boljem stanju i da i tu možemo ostvariti neku prednost.

I dok Cedevitin trener Veljko Mršić ne može računati samo na Arapovića, njegov kolega Aleksandar Džikić žali se na puno veće probleme pa su mu upitni prvi centar Luković i Gordon.

– Mi nismo talentiran sastav, nije to kvalitativno momčad na kakve su Partizanovi navijači naviknuti, no ovi moji takvi su kakvi su i oni koji izađu na parket dat će sve od sebe.

Tako zbori i Partizanov kapetan koji je pojam za pehove s ozljedama.

– Otkako igram košarku protekla dva tjedna bili su najčudniji ikad. Nismo imali niti trenera na treningu, a bilo je dana kada nismo mogli igrati niti tri na tri. Kada smo igrali Kup, puno se igrača razboljelo pa smo u hotelu mi zdravi bježali od bolesnih. No, rekao sam dečkima u svlačionici da nema kuknjave i da treba izaći na teren i dati sve od sebe.

Nadamo se da ova Partizanova pila naopako, neće cedevitašima otupiti oštricu.

Primamo previše koševa

– Vidio sam na treninzima da su moji dečki koncentriraniji nego dosad. Nakon osvajanja Kupa došlo je do pražnjenja, a sada vidim da su dečki koncentrirani i spremni. Dakako, moramo pripaziti i da ta aktivacija ne bude prejaka pa da nas to ne ukoči - ističe Mršić kojeg smo priupitali i da li se osjeća favoritom u ovom polufinalnom paru.

– Svi nas takvima predstavljaju, no mi se s time dobro nosimo. Treniramo tako da se ne zamaramo s krajnjim ciljem pa onda nema ni opterećenja.

S obzirom na to da je lani Cedevitu od finala dijelilo par lopti, i to protiv Zvezde, kako izgleda ovosezonska momčad u odnosu na lanjsku?

– Statistike kažu da smo podigli prosjek koševa za 12, ali i da primamo 8-9 koševa više nego lani. Igra se brže što onda i suparnicima donosi više koševa. S obzirom na to da nam je momčad atletičnija, vjerujem da nema razloga da ne budemo bolji u obrani, da bolje skačemo i bolje trčimo u obranu radi njihove kontre – zaključio je Mršić.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>Jolly postao Cibonina crna mačka, savladao ju već treći put ove sezone

Komentara 1

SV
svitilnik
18:31 18.03.2017.

Sorry Tedeschi, ali ta tvoja privatna liga malo koga u Hrvatskoj više zanima, osim onih kojima si podijelil ulaznice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije