Naslovnica Sport Tenis

Par donio prednost, pobjedu bi trebao osigurati Marin Čilić

Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su De Voesta i Klaasena 6:2 6:4 3:6 6:1 cime je Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davisova kupa u JAR-u povela 2:1.
17. rujna 2011. u 16:16 6 komentara 3 prikaza
'Marin Cilic of Croatia returns the ball to Germany\'s Tobias Kamke during their match of the ATP Rothenbaum tennis tournament in Hamburg, northern Germany, on July 21, 2011. Cilic won the match 3-6,
Foto: 'ANGELIKA WARMUTH'

Ako nešto u dvoboju najboljih tenisača pođe za nas po zlu, morao bi nas izvaditi Ivan Dodig bez obzira na to tko će se naći s druge strane mreže. Bit će to vjerojatno Rik de Voest jer se Izak van der Merwe u petak požalio na ozljedu palca.

Iako su neplanirano izgubili set, Marin Čilić i Ivan Dodig uspjeli su u paru dobiti Južnoafrikance Ravena Klaasena (247. na svijetu u pojedinačnoj konkurenciji) i Rika de Voesta (133.) sa 6:2, 6:4, 3:6, 6:1 i dovesti Hrvatsku u vodstvo sa 2:1 u kvalifikacijskom dvoboju za Svjetsku skupinu Davisova kupa.

Hrvati glasniji od domaćih

Hrvatskoj je potrebna još jedna pojedinačna pobjeda za ukupan trijumf, a u našem je taboru očekuju već u prvom nedjeljnom susretu (početak u deset sati) u kojem će rekete ukrstiti najbolji igrači - Marin Čilić i Kevin Anderson.

Ako nešto u tom meču krene po zlu, morao bi nas izvaditi Ivan Dodig bez obzira na to tko će se naći s druge strane mreže. Bit će to vjerojatno Rik de Voest jer se Izak van der Merwe u petak požalio na ozljedu palca.

Nadamo se da Čilić i Dodig nisu puno umorili u paru i da će u pojedinačnim dvobojima dati maksimum. U tome će im pomoći i hrvatski iseljenici koji u velikom broju dolaze navijati za naše igrače i koji su toliko glasni da se ponekad čini da ih na stadionu Fanie Du Toit u južnoafričkom Potchefstroomu (sveučilišni grad sa 150.000 stanovnika, u kojemu je bijelaca 30 posto, a crnaca 70 posto) ima više od domaćih kibica.

Srbima se loše piše

U zanimljivoj situaciji našla se reprezentacija Srbije u polufinalnom dvoboju s Argentinom u Beogradu. Iako imaju Đokovića u sastavu, odmarali su ga prvog dana i zaostali 0:2, što će biti teško nadoknadivo.

Ostali rezultati - Rumunjska - Češka 0:3, Rusija - Brazil 1:2, Čile - Italija 0:2, Japan - Indija 2:1, Belgija - Austrija 1:2, Australija - Švicarska 2:1.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • JackRussell:

    Čilićevi i Dodigovi roditelji, isto kao i 80 posto obitelji im je rođeno u Hrvatskoj, a većinu života proveli su u Zagrebu...o čemu vi pričate?

  • bordon 2:

    Bravo sunarodnjaci iz BiH!!!!

  • Dijaspora:

    Hercegovci donijeli prednost....