Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRA, TI TO MOŽEŠ Sandra Paović u Francuskoj iščekuje rezultate humanitarne akcije

Paović: Hvala, ni sanjala nisam da ćete mi tako pomoći

13.04.2009.
u 20:10

– Ponosim se Hrvatskom i svim našim građanima, ovakvo što zaista nisam očekivala! Znala sam da će uz mene i moju obitelj stati stolnotenisači, sportaši, obitelj, prijatelji i Olimpijski odbor, ali da će akcija, koja je organizirana za mene, okupiti toliki broj ljudi, nisam mogla ni sanjati – rekla je hrvatska stolnoteniska olimpijka Sandra Paović. Podsjetimo, ona je krajem siječnja u Francuskoj doživjela prometnu nesreću i teške tjelesne ozljede zbog kojih je sada u invalidskim kolicima. Sandra je informacije o humanitarnoj akciji “Sandra, ti to možeš” čekala u bolnici u Rouenu, gdje očekuje skori odlazak na devetomjesečnu rehabilitaciju u Švicarsku.

Napredak je golem
– Očekujem da ću u Švicarsku u sljedećih desetak dana, odnosno odmah kad se osigura prijevoz i potpišu svi potrebni papiri – rekla je Sandra, koja iz dana u dan sve vidljivije napreduje u liječenju i oporavku. Poslije malih ali vidljivih tragova napretka i osjeta koji joj se vratio u noge pred samu humanitarnu akciju, Sandra je počela micati i nogama.

– Lijevu nogu pomičem više a desnu, za sada, nešto manje. Znam da je to golem napredak, ali i da sam tek na početku prema svome konačnom oporavku – rekla je Sandra, koja je svjesna da je čeka dugotrajan i naporan oporavak. Ipak, i pored toga, cilj joj je da stane na noge, a onda možda opet zaigra stolni tenis. Za svoj dosadašnji velik napredak, koji raduje i medicinsko osoblje, Sandra neizmjerno mnogo zahvaljuje i liječnicima u Rouenu koji su je ubrzo poslije prometne nesreće uspješno operirali.

London je trebao biti kruna karijere


Sandra Paović višestruka je stolnoteniska prvakinja Hrvatske u raznim kategorijama. Medalje je donosila sa europskih i svjetskih prvenstava, ali i raznih turnira na kojima je igrala. Na prošlim Olimpijskim igrama u Pekingu bila je jedna od zapaženijih naših reprezentativki a kruna karijere joj je trebao biti nastup na OI u Londonu 2012. godine gdje se nadala najboljim nastupima, a možda i medalji. Uz klubove u Hrvatskoj do sada je nastupala u klubovima u Švicarskoj, Njemačkoj i Francuskoj. (bb)


Rehabilitacija kao trening
Sandra s fizioterapeutom svakodnevno vježba po tri sata, a po francuskoj bolnici kreće se u invalidskim kolicima koje naziva Ferrari.

– Sportašica sam otkad znam za sebe, tako da rehabilitaciju nazivam treningom. Mislim i da je sport jedan od osnovnih razloga moga dosadašnjeg napretka, jer smo mi ipak navikli na borbu, a i tijelo nam je mnogo pripremljenije nego kod ostalih ljudi – rekla je Sandra, koja je prvih dana poslije nesreće bila i u životnoj opasnosti. Nije mogla disati, povišena temperatura ugrožavala joj je život, a rezultat svega bila jer i depresija u koju je bila zapala.

– Sve je to sada iza mene i gledam samo naprijed. Znam da je još mnogo toga preda mnom, veliki napori i iskušenja, ali sam sigurna da ću uspjeti. Sve što sam uspjela do sada uspjela sam boreći se i velikom voljom, i to mi je jedan od velikih aduta u oporavku – zaključila je Sandra, koja je jučer s velikim zanimanjem iščekivala sve vijesti iz Hrvatske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije