Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stade de France

Irci razočarani: Ibrahimović spasio Švedsku koja je ostala bez udarca u okvir

Irska - Švedska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
13.06.2016.
u 20:14

Uoči utakmice nastala je panika kad su na stadionu pronađena dva sumnjiva ruksaka.

Irska i Švedska otvorile su natjecanje u skupini E na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Podijelile su bodove (1:1) na Stade de Franceu u Parizu iako je momčad Martina O'Neila bila bliže pobjedi i može biti razočarana ishodom.

Irci, koji su najstarija reprezentacija na Euru (prosječna starost 29 godina i 297 dana), a u dodatnim kvalifikacijama izbacili su BiH, imali su nekoliko vrlo dobrih prilika u prvom dijelu. Čak su i zatresli gredu u 32. minuti kad su lijepo kombinirali na udaljenosti od 25 metara, a udarac je uputio Hendrick. Šveđani s druge strane, predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem, nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. Stasiti napadač PSG-a pokušao je ući u povijest kao jedini igrač koji je zabio na četiri različita Eura. No, nije mu uspjelo.

Prvi pogodak pao je na samom početku nastavka (48. minuta). Coleman je ušao po desnoj strani u kazneni prostor i prebacio na drugu stranu, gdje je bio Hoolahan koji je pogodio iz poluvoleja. Šveđani su se potom odmah trgnuli i stvorili pritisak koji je umalo urodio izjednačenjem već u 50. minuti. Irski vratar Randolph spasio je autogol nakon nespretne reakcije svog suigrača.

Randolph ipak nije mogao spriječiti izjednačenje u 72. minuti kad je Ibrahimović prošao po lijevoj strani kaznenog prostora te oštro ubacio pred gol, a Irac Clark glavom zatresao vlastitu mrežu za slavlje švedskih navijača. Valja naglasiti kako Švedska u ovoj utakmici nije uputila udarac unutar okvira gola.

 

Ircima u završnici susreta nije pomogao niti legendarni Robbie Keane. Ušao je u 77. minuti proslavivši tako 36. rođendan.

Ovo je bio njihov deveti međusobni ogled, a uspješnija je Švedska koja je slavila četiri puta, dok je Irska ubilježila dvije pobjede.

Dodajmo kako je uoči utakmice nastala panika kad su na Stade de Franceu, stadionu na kojem su teroristi u studenom pokušali detonirati eksploziv pa su u neposrednoj blizini izvršili krvavi napad, pronađena dva sumnjiva ruksaka. No, policija je ubrzo otkrila da je riječ o zaboravljenim ruksacima, a u njima nije pronađeno ništa opasno. Ipak, na teren je izišla protueksplozivna jedinica.

Večeras se u ovoj skupini još sastaju Italija i Belgija (21 sat).

>>Francuska legenda napravila nevjerojatan gaf hvaleći Modrića!

>>Šanse da Hrvatska prođe skupinu sada su 92,3 posto!

>>Zlatan Ibrahimović: Ja sam više od legende

Komentara 3

DU
Deleted user
17:39 13.06.2016.

Već sam se uplašio da je napad na lgbt populaciju iz Švedskih redova.

Avatar kenj@c
kenj@c
17:58 13.06.2016.

kazniti i irsku i švedsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije