Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strahovi

Panika! Dnevno se očekuje 14 milijuna cybernapada

'epa03296493 A taxi drives through an Olympic road lane in London, Britain, 05 July 2012. Thirty miles of tarmac roads will be out of bounds to motorists between July 27 and August 12. Although not op
'ANDY RAIN'
24.07.2012.
u 17:45

Tko u trgovini koristi i asocijacije na Igre, čak i izraze poput zlata, srebra i bronce, može biti kažnjen sa 20.000 funti

Mali londonski trgovci ovih su dana u strahu od svojevrsne marketinške policije. Organizatori OI zaposlili su 250 ljudi koji obilaze London i traže one koji u prodaji svojih proizvoda nedopušteno koriste olimpijske simbole. Takva pravila nametnuli su ekskluzivni olimpijski sponzori poput Coca-Cole (ima ih 11) koji plaćaju MOO-u po 100 milijuna USD. Kontrolori će kazniti svakoga tko se usudi koristiti čak i asocijacije na Olimpijske igre, a o izrazima poput zlata, srebra i bronce da i ne govorimo. Takvi prekršitelji mogli bi biti kažnjeni i sa 20.000 funti.

Organizatori su pak u strahu od hakera kojima će informatički sustav Igara biti veliki izazov. Tvrdi to Marc Maiffret, danas šef tvrtke zadužene za informatičku zaštitu Igara, a nekad i sam haker kojeg je sa 17 godina uhitio FBI i odveo na pravi put. Igre, navodno, najviše žele napasti skupine hakera poput LulzSec i Anonymous svjesne da bi im to donijelo svjetski publicitet. Takav jedan napad može dovesti do toga, recimo, da suci ne mogu pregledati fotofiniš mrtve utrke između Usaina Bolta i Yohana Blakea i da se jedno vrijeme ne može ustanoviti tko je pobjednik. Prije četiri godine obrambeni informatički bedem Igara svaki se dan obranio od 12 milijuna cybernapada. Za vrijeme londonskih Igara svaki se dan očekuje 14 milijuna takvih napada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije