Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba nam pomoć

Panadić: Izbirljiva rimska publika neće dopustiti da se Italija preda

Azerbaijan's Rashad F. Sadygov (L) struggles for the ball with Italy's Eder during their Euro 2016 group H qualifying soccer match at the Olympic Stadium in Baku, Azerbaijan, October 10, 2015. REUTERS/David Mdzinarishvili
Foto: Reuters/PIXSELL
12.10.2015.
u 12:48

Jaki kod kuće: 
U posljednjih 30 utakmica na Čizmi Italija nije izgubila utakmicu

Što bi Talijani dobili kada bi u utorak u Rimu (20.45) pustili utakmicu Norvežanima? Ništa, baš ništa, osim nacionalne sramote i prezira cijeloga sportskoga svijeta. Čak ni hrvatskoj reprezentaciji ne bi nanijeli nesagledivu štetu, jer vatreni bi u slučaju pobjede Norvežana (i naše na Malti) opet dobili priliku za plasman na EP 2016. kroz dodatne kvalifikacije.

Andrej Panadić, pomoćni trener iranskoga Persepolisa i donedavni skaut u stožeru Nike Kovača, ne vidi veliku prigodu Norvežana u nadolazećem sudbinskom ogledu.

Talijani su disciplinirani

– Snimao sam Talijane za Niku Kovača nekoliko puta, od toga tri puta doma: protiv Engleza u prijateljskoj utakmici u Torinu (1:1), te protiv Azerbajdžana (2:1) i Bugarske (1:0) u Palermu. U svakoj od tih utakmica vidio sam veliku disciplinu, odgovornost, ozbiljnost u njihovu pristupu i ne sumnjam da će tako biti i protiv Norvežana – kaže Panadić.

Iako imaju priliku Hrvate gurnuti u rulet dodatnih kvalifikacija?

– Sve je moguće; oni su se već plasirali na EP i bit će opušteni, dok Norvežani imaju golemi motiv. Međutim, Talijani u svom pristupu neće kalkulirati i razmišljati o drugima. Oni će možda promijeniti nekoliko igrača, možda Conte isproba neke nove ljude, no njihov način igre neće se promijeniti. Oni žele prvo mjesto u skupini, žele završiti kvalifikacije pobjedom, što će od njih tražiti i izbirljiva rimska publika. Na utakmici u Torinu koju sam gledao, čim domaćinu nije dobro išlo, publika je protestirala. Sigurno će u svome glavnome gradu pod svaku cijenu željeti to izbjeći – dodao je Panadić, koji je i Bugare skautirao za Kovača, a referat podnio – Čačiću.

– Da, gospon Čačić me nazvao u Iran, lijepo je to od njega. Zamolio me analizu igre Bugara i ja sam rado pomogao. Pa to je i logično kad sam već obavio zadatak koji je od mene tražio bivši stožer – zaključio je Panadić.

I povijest talijanske reprezentacije u kvalifikacijama ide u prilog Hrvatima. Naime, azzurri imaju nevjerojatan niz od čak 38 utakmica zaredom bez poraza u domaćim utakmicama. Posljednju su izgubili još 8. rujna 1999. godine od Danske u Napulju (2:3), u kvalifikacijama za EP, a u toj utakmici u posljednjih 20 minuta zaigrao je i današnji talijanski izbornik Antonio Conte.

Norveška teško sa silama

Inače, posljednji poraz u kvalifikacijama Talijani su doživjeli od Francuza (1:3) u jesen 2006. godine, dok Conte kao izbornik u 13 nastupa ima samo jedan poraz, od Portugala (0:1) u prijateljskoj utakmici protekloga ljeta u Ženevi.

Norveška pak ima poražavajući učinak u gostima protiv svakoga iole jačega suparnika. U posljednjih desetljeće i pol padala je protiv Danske, Portugala, Nizozemske, Španjolske, pa i Italije... Ona je 34. momčad na svjetskoj rang-listi, Italija 17., i po svemu sudeći, samo bi zakon velikih brojeva mogao kreirati senzaciju u Rimu. Kad smo već kod Fifine ljestvice, ona najviše smeta talijanskom izborniku.

– Mehanizmi Fife su čudni, Hrvatska je ispred nas na Fifinoj ljestvici, a iza nas u skupini – naglasio je Conte.

>>Pogledajte kako je Lewandowski u kvalifikacijama posramio Ronalda

>>Šuker Talijanima: Vjerujem u poštenu utakmicu, vidimo se na Euru

>>Ima nekih trzavica među nama igračima, ali to je normalno

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije