Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIĆANI SLAVILI

Pamić: Napokon smo pustili Hajduku; Tudor: Milevski donosi prevagu, a bit će još bolji

Milevski
Ivana Ivanovic/PIXSELL
13.12.2014.
u 20:54

- Mi predsjednika i uprave nemamo, spreman sam otići. Ne bojim se smjene, ali samo ću reći da nije moguće da sam zaboravio neke stvari. Isti sam trener, jedino ako sam poludio - rekao je Pamić.

Dvojba je uvijek tu, pisati o dva potresa mozga, dva odlaska u bolnicu ili o nogometnom čarobnjaku. Za hrvatske nogometne terene raritet je i jedno i drugo. Čarobnjaka i nema previše, ove sezone čaroliju je ponudio Andrej Kramarić, u dvoboju u kojem je Hajduk svladao Istru 1961 s 5:3 (3:1) "zečeve iz šešira" vadio je Artem Milevski. Poljudske tribine skandirale su "Mile, Mile". Obožavaju Hajdukovi navijači tog ukrajinskog nogometnog znalca. Protiv Istre je briljirao, dao nam onaj dašak nogometa. Asistirao je, prodavao pete, izborio jedanaesterac, na kraju je zabio i pogodak za 5:3. Dvoboj s Istrom bila je prva utakmica u kojoj je odigrao svih devedeset minuta, opravdao je svaki od onih 8 tisuća eura koliko mjesečno prima.

Hajduk je poveo s 1:0 u 30. minuti, bio je to čudan jedanaesterac zbog igranja rukom Blagojevića, a miran je bio Caktaš. Tri minute kasnije, iz dvojbene situacije, jer je asistent Caktaš bio u zaleđu, Gotal je povisio na 2:0. Hajduk je pred kraj prvog dijela poveo 3:0, brzu akciju Milevskog realizirao je Gotal. U posljednoj minuti prvog dijela isključen je Mikanović, srušio je Jordana, a jedanaesterac je realizirao Radonjić.

- Svima na stadionu bilo je lijepo, meni nije. Nakon Dinama, Lokomotive i Rijeke, da budem sarkastičan, napokon smo pustili Hajduk, svi su u egalu, samo smo mi bez bodova. Tako se priča da ne igramo protiv ovih, sad smo pustili i Hajduk. Svima puštamo, dobro da nema u ligi Hrvatskog dragovoljca. Bili smo loši, gubili s 3:0, da nije bilo tog crvenog kartona ne znam koliko bismo komada dobili. Ne usuđujem se ni razmišljati o tome, jer ne bih spavao dva mjeseca - kazao je trener Istre Igor Pamić.

S igračem više Istra je, preko Radonjića u 51. minuti došla do 3:2, ali onda je stupio na scenu Milevski. Izborio je jedanaesterac kojeg realizirao Caktaš. U samom finišu Blagojević je smanjio na 4:3, ali već u sljedećem napadu Milevski je zaključio utakmicu.

- Milevski je donio kvalitetu više, takvog igrača treba na drugačiji način čuvati. Mi nismo uspijevali u tome, ali mi u zadnje vrijeme ne uspijevamo nikoga čuvati. Mi smo već dugo u problemu, u cijeloj 2014. godini imamo samo osam pobjeda. A tko zna koliko je bilo utakmica. Mi predsjednika i uprave nemamo, spreman sam otići. Ne bojim se smjene, ali samo ću reći da nije moguće da sam zaboravio neke stvari. Isti sam trener, jedino ako sam poludio. Sigurno neću otići ako njih petnaest viče "Pamiću, odlazi". Ako ostanemo osmi može se udarati nogom u guzicu i plesati Žikino kolo, to se u Puli smije - rekao je Pamić.

S vratarom Brkićem, koji je otišao u bolnicu u 67. minuti sve je u redu. Rasječena arkada i lagani potres mozga. Gore je prošao Hajdukov stoper Zoran Nižić kojeg je u 31. sekundi u bradu vrhom kopačke pogodio suigrač Mikanović. I on je odvezen u bolnicu, dobio je potres mozga, ali sve je u redu s njim.

- Ovo je bio užitak za gledatelje, igrali smo dobro, lijepo je ovako završiti polusezonu. U prvom dijelu smo dominirali, isključenjem Mikanovića smo se doveli u neizvjesnost, ali čim smo uspostavili nekoliko dodavanja stvorili smo prigode. Moramo izdvojiti Milevskog, svi se veselimo ovim pripremama i nadi da će nakon njih biti i bolji od ovog što je prikazao. A i ovakav donosi prevagu, može biti samo bolji - kazao je Tudor.

Trener bijelih iznimno je zadovoljan otkako je uveo ovaj sustav 3-5-2. Kada je Hajduk ostao s igračem manje na bekovima su igrali Kouassi i Gotal, a libero je bio veznjak Bradarić. Povukao je paralelu između Hajduka i Barcelone.

- Ako ste gledali Barcelonu protiv PSG-a to je bilo nešto slično. Na bokovima su za Barcelonu igrali Neymar i Pedro - zaključio je trener bijelih.

>> Hajduk slavio u utakmici s osam golova, tri penala i dva potresa mozga!

Komentara 11

MA
majstor1
23:23 13.12.2014.

Ako ste gledali Barcelonu protiv PSG-a to je bilo nešto slično. Na bokovima su za Barcelonu igrali Neymar i Pedro - zaključio je trener bijelih.pa dobroTudore na kojim si ti drogama

DU
Deleted user
21:17 13.12.2014.

Sve je regularno i u redu. Pamiću ma neka si im pustio ko zna koliko im je ostalo do kraja.

BA
bajbok11
23:31 13.12.2014.

Dva penala za jajduk i drugi gol iz zaleđa. Kralo se za jajduk, kozmička pravda je zadovoljena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije