Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆU PRIPREME

Pamić: Jo je igrač za Dinamo, ali me plavi nisu zvali

Igor Pamić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
08.01.2014.
u 10:30

– Dinamo je s nama kontaktirao prije tri mjeseca oko Joa, znamo da su ga pratili, a nakon toga ništa se više nije događalo. Da nešto jest, ja bih znao – kazao je Igor Pamić.

Kraj je zimskih odmora pa i Dinamo danas počinje s radom, okupljanjem i prvim treningom. No to ne znači da je momčad plavih kompletirana, još se traže pojačanja. Zasad je stigao samo stoper iz belgijskog Lokerena, 26-godišnji Francuz Jeremy Taravel. Tu se se plavi lijepo istrošili, za odštetu su platili su 1,6 milijuna eura!

Za stopera jako puno, pogotovu za stopera koji ne dolazi iz vrhunskog belgijskog kluba. Puno je, pogotovu kad ga se usporedi s Tonelom koji je stigao iz Sporting Lisabona, i to bez odštete. Nadajmo se da je Taravel barem jednako dobar za taj novac. No danas se teško može za mali novac dobiti kvalitetnog igrača pa makar bila riječ o stoperu.

– Poznato je da tražimo stopera, a i ofenzivnog veznog igrača jer više nema Sammira, a Husejinović je ozlijeđen – govorio je Zoran Mamić.

Stopersku poziciju (a dosta toga ovisi o nastavku karijere Josipa Šimunića) mogao bi još popuniti Renato Kelić, Vinkovčanin koji igra za češki Slovan Liberec, a na ljeto mu istječe ugovor. No to su sve špekulacije jer Zdravko Mamić isključio je telefon pa ni menadžeri koji nude igrače, a nude se i strani napadač, Južnoamerikanac, te ofenzivni vezni (Portugalac), ali u Dinamu još nisu odlučili krenuti u konkretizaciju poslova.

Oko Portugalca Rubena Micaela nikad i nije bilo ozbiljnog posla, Braga za njega traži previše novca, čak i više od tri milijuna eura koliko se špekuliralo. Stoga je lako moguće da se plavi okrenuo domaćem tržištu, moguće je da dođe Brazilac Jo iz Istre. Nije skup, Igor Pamić ‘pod račun’ bi uzeo i Filipa Škvorca.

Jo može igrati sve ofenzivno

Kako mu je menadžer Danko Đikić koji je u zadnje vrijeme u Maksimir doveo nisku igrača (Tonel, Pinto, Soudani, Lima, Sare), taj bi se posao mogao lako okončati.

– Dinamo je s nama kontaktirao prije tri mjeseca oko Joa, znamo da su ga pratili, a nakon toga ništa se više nije događalo. Da nešto jest, ja bih znao – kazao je Igor Pamić, no ne bi bio sretan da mu Brazilac ode:

– Ne mogu baš samo tako puštati igrače, otišao mi je Križman.

No dobru ponudu Pamić ipak ne bi odbio, a potvrdio je da bi rado mladog igrača plavih Filipa Škvorca.

– Škvorc me već dulje zanima, to nije sporno, rado bih ga imao – kaže Pamić koji drži da je Jo igrač za Dinamo.

– Kod mene igrač nema svoju idealnu poziciju, dosta rotiram, ali Jo može igrati sve ofenzivno. A mislim da mu najviše odgovara igra iza špice, tu je naviše pokazao, može napraviti višak, podvaliti loptu...

Hm, a Dinamo baš traži nešto takvo, ali tek moraju procijeniti je li Jo rješenje i onda to što prije realizirati i uigravati se za ljeto i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ne bi bilo dobro da opet ‘hrpu’ igrača dovode na ljeto i neuigrani uđu u kvalifikacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije