Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za broncu

Palac je dolje, ali Scolari drži svoje: Idite k vragu!

scolari
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.07.2014.
u 14:13

Brazilci će bez obzira na kiks u Belo Horizonteu odlaziti u Europu, no tko će puniti nove skupocjene stadione? Mogao bi naš Dudu...

Brazilci su na njemačkom jeziku naučili brojalicu do sedam (Müller, Klose, Kroos, Kroos, Khedira, Schürrle, Schürrle) i nogomet im je – prisjeo. Čarolija je nestala u utorak navečer. Večerašnja borba u Brasiliji za broncu s Nizozemcima malo ih zanima jer ona ni izbliza neće zadovoljiti zlatne apetite nacije kojoj je "kugla" i na zastavi.

Mase vole pobjednike

I to im ne treba zamjeriti. Pogledajte samo u naše dvorište, svjedočili smo kako su naši navijači u centru Zagreba nakon poraza od Meksika i ispadanja sa SP-a brže od reprezentativaca u Recifeu poskidali kockaste dresove i navukli "civilne" majice. Mase se vole identificirati s pobjednicima, a ne s gubitnicima. A i publika je u arenama oduvijek okrutna, palčevi su se davno podizali i spuštali, a ni danas se nije promijenilo mnogo. Srećom, više nije tako okrutno, istina glave padaju, ali tek figurativno. Zna se i čija će prva pasti. Izbornika Scolarija.

– On mora otići – vrišti njihova legenda Zico koji je zabio 52 gola u 71 nastupu.

– Scolariju igraju oni koji čak ni u svojim klubovima nisu ključni igrači. Pogledajte Neymara, koliko je puta taj prošle sezone bio na klupi Barcelone? A Fred, Marcelo ili Hulk? Pa čak ni David Luiz i Oscar nisu prve opcije – kaže Zico. Brazilci žele nekoga tko će njegovati brazilski stil igre. A kao takav najbolje figurira Ramalho, trener São Paula, koji je bio u kombinacijama za "svetu" klupu i 2010. Tko je gledao kanarince, i sam je na istom tragu. Bilo je pitanje samo kada će Brazilci ispasti, zapjevali su tek protiv Kolumbije (2:1), a ostalo što su pokazali bilo je za zaborav. Pucaju po šavovima pa je izbornik Luiz Felipe Scolari počastio prije utakmice s Nizozemskom:

– Onome kome se ne sviđa kako vodim ovu reprezentaciju, neka ide k vragu!

Time je, čini nam se, poslao i nas... Ne zamjeramo mu. Pokušavao se i izvući.

– U povijesnim će knjigama pisati da smo prva momčad koja je nakon 2002. godine došla do polufinala turnira – kaže Scolari. Ali malo će mu to vrijediti jer kuvertiranu ostavku primit će možda već i u ponoć.

Tko želi igrati večeras?

Može se očekivati da će i Scolari i Louis van Gaal u svlačionici pitati igrače:

– Tko želi igrati večeras?

Jer obje momčadi su demoralizirane, zlatni pehar vidjet će opet samo na slikama. Kao i mi. Van Gaal je taktičar, a Scolari psiholog. No Van Gaal nije uspio složiti akciju za gol ni protiv Kostarike ni protiv Argentine. Kakva je to taktika? Slaba.

Utakmica za treće mjesto ne bi se trebala ni igrati - kaže van Gaal koji preuzima Manchester United sljedeć‡eg tjedna. Prednost treba dati Brazilu jer morat će nešto učiniti kako bi sprali ljagu, donijeli bar malo utjehe nakon šoka koji su priredili. To je za njih čak i nacionalno pitanje. Hoć‡e li Brazil večeras "otić‡i kuć‡i" praznih ruku? I što ć‡e ostati? Stadioni će se isprazniti, a odljev igrača u Europu nastaviti bez obzira na kiks u Belo Horizonteu. A kako ć‡e ubuduće privuć‡i domać‡e gledatelje? Stigao je Dudu, mi bismo ga otišli gledati na Maracanu kako i tamo trese mreže...

Ključne riječi

Komentara 1

VL
????
22:15 12.07.2014.

Hahaha, kako rekoh, da je van Gaal trener Hrvatske, možda bi došli do 1/8 finala ali kad bi ispali opet bi ga popljuvali i onog tko mu plaća tolike novce. Sad ga popljuvaše hrvatski novinari a vodi Nizozemsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije