Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret sa Šahterom

Paklene pripreme: Bradarić pao s broda i slomio rebro!

Hajduk
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
07.08.2014.
u 10:30

– Igrači će se baciti na glavu, no važno je da ona bude – hladna. Možemo dalje – kaže Igor Tudor.

Igor Tudor proteklih je dana silno želio dodatno motivirati svoje igrače, branio je njih i sebe poznatom metodom, odveo je momčad na svojevrsni "teambuilding", i to na Paklinske otoke kraj Hvara. A papagajski ponavlja da će Hajduk sigurno izbaciti Šahter, da će u uzvratu 3. pretkola Europske lige nadoknaditi poraz od 2:4 iz prve utakmice.

Bolja smo momčad

– Uvjeren sam da će se igrači bacati na glavu. Važno je imati hladnu glavu, nogomet se igra srcem i glavom, a noge su tu usput – kazuje Tudor. Taj "teambuilding" uzeo je i žrtvu. Nakon dolaska na Paklinske otoke, izlazeći s broda, Filip Bradarić poskliznuo se na pontonu. Nevjerojatno, ali napuklo mu je rebro i neće igrati protiv Šahtera.

Rijetki su oni koji ne smatraju da će Hajduk ići dalje. Način je manje bitan, to je utakmica u kojoj je važan rezultat. Tudor je objasnio na temelju čega gradi optimizam.

– Bolja smo momčad! Očekivanja su velika, tako sam i najavio. Ne trebam trošiti previše riječi, vrijeme je za konkretna djela – kaže Tudor.

Nismo trebali napominjati te nesretne prekide iz kojih je Hajduk primio tri gola u prvoj utakmici. U stvari, taktika bijelih trebala bi biti vrlo jednostavna. Uz one standardne juriše, bijeli što manje trebaju loptu izbacivati u aut.

– Posebno smo vježbali taj dio igre. U prvoj utakmici primili smo previše golova iz prekida, taj je postotak prevelik, to se ne događa svaki dan – rekao je Tudor.

Poljud će, to nije dvojbeno, gorjeti. Hajdukovi navijači dolaze iz svih krajeva, ulaznice idu odlično i procjenjuje se da će biti oko 25 tisuća gledatelja. Šahterovi igrači raspitivali su se o paklenoj poljudskoj atmosferi, a lukavi je trener Viktor Kumikov rekao:

Ne boje se punog Poljuda

– Kad je Hajduk otišao iz Karagande i kod nas je počela velika vrućina...

Gospodine Kumikov, govorimo o atmosferi na stadionu, a ne o klimatskim promjenama.

– Igrali smo mi pred 65 tisuća ljudi protiv Celtica. Imamo iskustva – naglo se uozbiljio Kumikov.

Tako su mnogi govorili, dok se nisu našli u poljudskom grotlu. Premda Šahter nije momčad koja briljira na gostovanjima, momci iz Kazahstana uvjereni su da će ići dalje. Kumikov se nije želio upuštati u rezultatske prognoze. Siguran je u jedno.

– Mi ćemo ići dalje, postići ćemo dobar rezultat. Želimo u Europsku ligu, u kojoj smo igrali i lani. I bili bismo jako razočarani da nas Hajduk izbaci iz natjecanja – zaključio je Kumikov.

>> Ne bojimo se poljudske atmosfere, igrali smo i pred više ljudi

>> Tudor: U Splitu ćemo slaviti s dva gola razlike i proći dalje

Komentara 2

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:43 07.08.2014.

Tudor je rekao igračima da se bacaju na glavu, Bradarić ga je doslovno shvatio i požrtvovno se bacio s broda...

LI
list68
11:00 07.08.2014.

Hajduk nema Mamića ali "uprave" su iste kao i kod dynama. Jedina razlika je u tome što Hajduk nije "povlašten" u Mamićevoj ligi, i ne dobiva novac poreznih obveznika. Navijač sam Hajduka ali Hajduk će proći isto kao što je prošao i dynamo. Svi znaju da nema nogometa u Hrvatskoj dok je Mamić šef, ali svi šute, a onda uživajmo i dalje u sramotnim porazima "nekada naših klubova".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije