Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIŠE KRUNO JURČIĆ

Pa kakav je to jedanaesterac? Postoje suci koji odrade posao...

Brazil - Hrvatska
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
13.06.2014.
u 17:02

Suđenje je bilo kao kad neka momčad dođe igrati na selo pa joj se sudac ulaguje, piše Kruno Jurčić.

Puno puta u nogometnoj karijeri doživio sam, a i većina u nogometu, da misliš da si tu, da si blizu, a ispadne da si zapravo jako daleko. U utakmici u kojoj imaš ovakvog suca, u kojoj napraviš i individualne pogreške, koliko god nam se svima činilo da smo mogli više, zapravo smo bili jako daleko od boljeg rezultata.

Utakmicu nismo otvorili kako smo htjeli, željeli smo posjedovanje lopte, ali nismo ga imali. Ali smo zato defenzivno bili jako dobri, zatvorili smo im bokove i koristili visoke izlaske Marcela i Danija Alvesa za ulazak iza njihovih prostora. Imao sam osjećaj da je Brazil jako teško igrao na početku utakmice, bio je u grču zbog velikog pritiska i kao da je jedva čekao da primi gol pa da počne igrati. A kad u takvoj utakmici povedeš, iako ne želiš, povučeš se i to na kraju ne bude dobro.

O jedanaestercu bolje da ne govorim, pa kakav je to jedanaesterac? Zato valjda postoje takvi suci koji odrade posao, Japanci koje potroše i više nitko ne pita za njih. Na kraju mi je žao što smo primili treći pogodak koji je pokvario ukupni dojam, ali smo bili dosta dobri. Olić i Perišić radili su veliki posao, Modrić je bio jako dobar, a Šime Vrsaljko odigrao je veliku partiju, igrao je izvanredno, i defenzivno i u ponavljanju odlazaka u napad. On je veliki dobitak. A i Lovren je s Ćorlukom djelovao jako sigurno.

Nažalost, došao je poraz i sad je  u momčadi došlo do velikog pražnjenja, ne samo fizičkog, nego prije svega emocionalnog. I sad veliku ulogu ima stručni stožer, da digne momčad. Ipak smo igrali protiv domaćina SP-a, lošeg suca i sad se trebamo vratiti. Dobro je što imamo dovoljno vremena da se smirimo, oporavimo i pripremimo za dvije sljedeće utakmice. I u ovoj utakmici pokazali smo kvalitetu, pokazali smo da smo ozbiljna momčad i sad se trebamo pripremiti za ostale dvije utakmice u skupini, trebamo pokušati zaboraviti što nam se dogodilo i biti što mirniji za utakmice s Kamerunom i Meksikom.

>> Predmet sprdnje: Pogledajte kako su ismijali suca Nishimuru

Komentara 9

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
21:10 13.06.2014.

Tek danas sam shvatio da je Nishimura na SP2010 isključio Brazilca u 1/4 finalu protiv Nizozemske. Znači, još je imao i taj teret duga u mislima. Klasično ubostvo s predumišljajem Fife. A najbolja mi je bila reakcija suca, čim je pokazao na bijelu točku, počeo je bježat. To je instinkt lopova.

KA
kajinx
21:00 13.06.2014.

muh: Boli te boli ! Čekaj četiri godine, možda osam.

Avatar kozmoastronaut
kozmoastronaut
11:13 14.06.2014.

Bruno Marić, Nishimura, Kim Milto Nielsen, Željko Širić... i još puno njih. Regrutiraju se i prolaze filtere jer odrađuju prljave stvari za nekoga. I Pier Luigi Colina je znao svirati smiješne stvari, ali nikad s predumišljajem, u tome je razlika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije