Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DVA SETA

Ozlijeđena Vekić ostala bez naslova u Birminghamu

Donna Vekić (1)
PA/Pixsell
Autori: mp/VLM, af
16.06.2013.
u 13:16

- Nadam se da ću ovakvu igru na travi pokazati i u Wimbledonu - komentirala je Donna nakon meča

Niti u svom drugom WTA finalu Donna Vekić nije došla do prvog naslova. U završnici WTA turnira u Birminghamu poražena je od Slovakinje Daniele Hantuchove, sa 6:7 (5), 4:6. Hantuchova je nekad bila peta tenisačica svijeta, a i danas je 60. (Donna je 89., ali u ponedjeljak će biti nikad bolja, dakle ispod 76. mjesta) a Slovakinja je i 14 je godina starija, tako da poraz od takve igračice nije ništa dramatično. Razlika se još bolje vidi kad se usporede zarade u karijeri: Danielinih 8,8 milijuna USD, prema Donninih 157.000.  

No, ne možemo se oteti dojmu da je 16-godišnja Osječanka, posebno u završnici prvog seta, sama sebe pobijedila. Kada je u tie-breaku uspjela stići prednost suparnice od 5:2 i izjednačiti na 5:5, nedostajalo je samo malo mirnoće da se dobije taj set a poslije vjerojatno i meč. I razlika u poenima nakon borbe koja je potrajala sat i 40 minuta od 71:67 za Slovakinju pokazuje da je malo nedostajalo. No, Donna je sportski odala priznanje Hantuchovoj, kojoj je to bio šesti WTA naslov.

- U finalu je Daniela bila bolja i zasluženo je slavila. No, iza mene je odličan turnir. Sretna sam kako sam odigrala na travi - kazala je mlada Osječanka.  

Unatoč tom Donninu porazu, jučerašnji dan ostat će zabilježen u povijesti hrvatskog tenisa kao jedan od dana kad smo imali predstavnika i u muškom (ATP) i u ženskom (WTA) finalu. Posljednji put se to dogodilo još sada već daleke 1996. kada su se u finalima našli Goran Ivanišević i Iva Majoli. Sada su njihova mjesta zauzeli Marin Čilić i Donna Vekić. Opća je ocjena teniskih stručnjaka da će s obzirom na potencijal koji imamo takavih nedjelja biti još.

- Zaključila sam da mi igranje na travi doista odgovara jer volim preuzeti kontrolu u igri. Prije Birminghama provela sam tjedan dana na pripremama u Londonu sa svojim trenerom Davidom Felgateom i to mi je očito pomoglo. Tako da s jednom pozitivnom neizvješnošću dočekujem Wimbledon - pridodala je Vekićeva, ne zaboravivši istaknuti i ulogu svojih roditelja Igora i Brankice.

- Roditelji su mi velika podrška u životu, svaki dan su uz mene i želim im se zahvaliti na tome.

Daniela Hantuchova pohvalila je nakon meča našu mladu tenisačicu. Šaljivo je poentirala:

- Nikad nisam mislila da ću igrati finale protiv cure koja je 14 godina mlađa od mene, ali evo i to se dogodilo.

Donna je za nagradu dobila šampanjac, ček na 20 tisuća dolara i trofej. Iako je u drugom setu zatražila pomoć liječnika zbog povrede ramena, kazala je kako će biti spremna za Wimbledon.

Tijek meča:

Vekić - Hantuchova 6:7, 4:6

Gotovo je, Slovakinja je dobila meč!

Hantchuova je bez izgubljenog poena povela 5:4.

Osječanka je izgubila sedmi gem, no ne da se - u osmom je 'spasila' 0-30 izjednačila je sada na 4:4.

Hantcuhova je imala dvije break lopte, ali naša 16-godišnjakinja 'izdržala' ih je i izjednačila na 3:3.

Donna je izgubila servis, a Hantchuova povela s 3:2 u drugom setu.

U 4. gemu Hantchuova e imala dvije break-lopte, ali Vekić je ipak došla do 40-40. Tada radi dvostruku servis grešku i protivnica dobiva treću break loptu te izjednačava na 2:2.

Donna je breaknula Hantchovu i povela 2:1.

Vekić je nakon toga uzela servis Hantuchovoj. Nažalost je nakon toga morala primiti liječničku pomoć na terenu, no vratila se igri.

U drugom su setu obje tenisačice krenule gemom na svoj servis. Trenutno je 1:1.

Tie-break je otišao na stranu slovačke tenisačice. Slavila je sa 7:5 u 13. gemu i vodi 1:0 u setovima.

Vekić vodi 5:4, Hantuchova je na servisu. Obje su tenisačice zadržale servis i sad je 6:6. Igrat će se tie-break.

Hantuchova je kod 3:3 uzela servis našoj tenisačici i servirat će za 5:3. No, Donna joj je vratila re-braekom i sad je 4:4.

Na početku susreta obje su tenisačice uzele svoj servis i trenutno je 1:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije