Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLJEDE Vrhunski igrači koji su češće po bolnicama nego na travnjaku

Owen, Ronaldo, Robben - igrači staklenih kostiju

09.11.2008.
u 13:42

Nogometaš Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo prošle je sezone odigrao je 56 utakmica. Michael Owen toliko je, odnosno dvije više (58) odigrao u posljednje četiri sezone. Bivši engleski reprezentativac, koji je kao mladić slovio za najvećeg svjetskog talenta, od kad je 2004. godine prešao u Real, a potom i Newcastle, nikad nije odigrao više od osam utakmica u nizu.

Iako je prvu ozbiljniju ozljedu (koljeno) zaradio još u Liverpoolu, pravi problemi počeli su prelaskom u Real Madrid 2004. Zbog uzastopnih ozljeda mišića Owen je u Madridu odigrao tek polovicu utakmica, pa ga je kraljevski klub prodao krajem sezone Newcastleu. Owen je opet počeo tresti mreže, no u prosincu 2005. ponovno je ozlijedio desno koljeno te je morao pauzirati šest mjeseci.

Ronaldov kraj
Oporavio se do Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj, igrao utakmicu sa Švedskom u skupini, te opet obnovio istu ozljedu. Mnogi su tada rekli da je to kraj njegove karijere, no vratio se točno za godinu dana. U posljednjoj sezoni imao je velikih problema s ozljedom diska kralježnice i odigrao samo četiri utakmice.

Sličnu ili još goru sudbinu proživio je Brazilac Ronaldo. Najbolji svjetski igrač 1996., 1997. i 2002. godine, prvi je put križne ligamente desnog koljena slomio u rujnu 1999. na utakmici svog Intera s Lecceom. Već iduće godine obnoviila mu se ista ozljeda te je zbog nje pauzirao gotovo dvije godine. Vratio se za SP 2002. u Japanu i Koreji, i doveo Brazil do naslova. Za petogodišnjeg igranja u Realu (2002.-2007.) problema s ozljedama imao je u zadnje dvije sezone. Zbog bolova u koljenu i istegnuća mišića propustio je više od polovice utakmica. Posljednjih godinu i pol je u Milanu, a ozljeda u veljači na utakmici s Livornom možda je označila i kraj karijere.

Pucali loža i ligamenti
Nakon oporavka u Brazilu Ronaldo se vratio treninzima, no zasad ga nitko ne želi jer upitno je može li njegovo desno koljeno izdržati napore profesionalnog nogometa.

Velikih problema s ozljedama ima i veznjak Reala Nizozemac Arjen Robben. Otkad je prije 14 mjeseci iz Chelsee došao u kraljevski klub, igrao je samo polovicu vremena, a ostatak se oporavljao od ozljeda. Najprije mu je pukao mišić zadnje lože, pa je imao problema s leđima, a potom mu je puknuo ligament gležnja. U zadnja tri mjeseca pauzirao je zbog istegnuća bedrenog mišića, a tek što se oporavio, napuknuo mu je mišić potkoljenice. Španjolci ga već podrugljivo nazivaju staklenim igračem koji lako puca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije