Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNA LOPTA

Ovo su svi osvajači nagrade koja nikad nije završila u rukama Pelea ili Maradone

Cristiano Ronaldo
Reuters/PIXSELL
12.01.2015.
u 21:59

Posljednji kojem je pored Ronalda i Messija uspjelo osvojiti nagradu bio je Kaka 2007. godine.

Cristiano Ronaldo osvojio je Zlatnu loptu drugi put zaredom i treći ukupno, a između prve nagrade koju je dobio 2008. godine, njih četiri zaredom osvojio je Lionel Messi, što potvrđuje dominaciju ova dva nogometaša. Ali nagrada se dodjeljuje od 1956. godine i niz nogometnih velikana bio je proglašavan najboljima.

A prvi od njih bio je Englez Stanley Matthews, koji je igrama oduševljavao navijače engleske reprezentacije, ali i Blackpoola. Uslijedio je veliki Alfredo Di Stefano 1957. i 1959. godine, nešto kasnije i Lav Jašin 1963. kao jedini vratar kojem je uspjelo osvojiti tu nagradu.

Na listi su i Charlton, Eusebio, Best, Cruyff, Müller, Van Basten, Platini, Kaka, Ševčenko... Zanimljivo je da nema Pelea ni Maradone, a "pravi" Ronaldo osvojio ju je dvaput, Ronaldinho jednom, baš kao i Zidane.

>> Sve osvajače Zlatne lopte pogledajte na Goal.com

>> Ronaldo ponovno najbolji: Teško je ne slaviti, ali nisam opsjednut trofejima

Komentara 1

VL
vladimir964
08:14 13.01.2015.

Malo je poznata stvar, da zapravo mi, Hrvati čak imamo dobitnika zlatne lopte (doduše napola) naime: 1967. Zlatnu loptu dobio je Mađar Florian Albert, čija je majka Hrvatica iz Mađarske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije