Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max! pregled godine

Ovo su najvažniji sportski događaji u 2013. godini

\'06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih
Sanjin Strukic/PIXSELL
31.12.2012.
u 17:10

Sam kraj najtoplijeg godišnjeg doba nudi užitak - Eurobasket u Sloveniji (4. rujna)

Tanjuri na blagdanskim stolovima još se pošteno neće ni ohladiti, a na meniju su već nove poslastice. One sportske, naravno! Godinu već tradicionalno otvara muška i ženska slalomska utrka na Sljemenu (4. i 6. siječnja).

Glavno je pitanje: Može li Ivica Kostelić konačno doći do kraljevske krune?

Siječanj je krcat velikim događajima pa ćemo tako i ove godine ponovo strepjeti uz naše rukometaše (SP od 11. do 27. siječnja). Golužini puleni (bez Ivana Balića!) pokušat će u Španjolskoj ponoviti uspjeh ostvaren na Pirinejskom poluotoku - zlato sa SP-a u Portugalu 2003. godine.

I dok će neke malo manje sretne ljude u siječnju pogoditi groznica, za onu sportsku već tradicionalno pobrinut će se zagrebački Medveščak koji će odigrati pet utakmica u Areni u sklopu Ice Fevera (13. - 27. I.).

Sredinom veljače, 12. II., ponovo će se zakotrljati lopta u Ligi prvaka, neki parovi osmine finala već sada mamae (Real - Man.United)... Nama će ipak puno važnije biti kvalifikacijske utakmice u ožujku za Svjetsko prvenstvo 2013, posebice šlager sa Srbijom koji će se igrati 22. ožujka u Zagrebu.

Ožujak je uobičajeno rezerviran za početak oktanskoga cirkusa, svjetskog prvenstva formule 1, koje 17. III. počinje u Australiji. Može li itko s trona skinuti aktualnog prvaka Sebastiana Vettela?

Događajima će posebno bogat biti svibanj - hokejaški SP u Švedskoj i Finskoj (3. svibnja), finale Hrvatskog nogometnog kupa (8. i 22. V.) i završnica HNL-a, finale Lige prvaka i Europske lige, završni turnir košarkaške Eurolige, Roland Garros...

U lipnju se igra i Kup konfederacija (13. VI.), gdje će ponajbolje svjetske reprezentacije u Brazilu, godinu dana prije SP-a, pokazati kojim adutima raspolažu. Ljeto, kako nema olimpijskih igara, nije tako bogato događajima (Wimbledon, Tour de France, atletski SP), no zato sam kraj najtoplijeg godišnjeg doba nudi užitak - Eurobasket u Sloveniji (4. rujna). Hrvatska je u teškoj skupini, osim domaćina tu su i aktualni prvaci Španjolci, ali bit će ovo jedan od posljednjih pokušaja talentirane (a nikad rezultatski potvrđene) generacije da vrati našu košarku u europski vrh. Do kraja godine čeka nas i uzvrat sa Srbijom (6. rujna), dvoboji s Belgijom (11. listopada) i Škotskom (15. listopada), a tu je i završni Masters najboljih svjetskih tenisača (4. - 10. studenog), kao i rukometni SP za žene (prosinac). U slast!

Sportski pregled 2013. godine objavljen je u Maxu!

Komentara 1

CA
capto a parva
17:31 31.12.2012.

... najvažnije da nam neki nogometni klub igra ligu prvaka ... Sretna nova ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije