Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada iz sjene

Vladar nogometa u Srbiji: Posredovao u Šimunićevu povratku i vodi Rebića, Maloču...

Fali Ramadani
Foto: rtvbn.com
22.01.2015.
u 19:45

Procjenjuje se da je vrijednost igrača koji su pod Ramadanijevom kapom oko 150 milijuna eura

Nakon prelaska Danila Pantića iz Partizana u Chelsea za 1,25 milijuna funti srbijanski mediji raspisali su se o poznatom menadžeru albanskog podrijetla Faliju Ramadaniju i njegovoj agenciji LIAN sports sa sjedištem u Berlinu. Tako Blic navodi kako je riječ o vladaru srbijanskog nogometa iz sjene. Ramadani se rijetko pojavljuje u javnosti, a optuživali su ga da oduzima mlade i talentirane igrače u koje Partizan godinama ulaže, a onda dobiva mrvice nesrazmjerne njihovoj kvaliteti. Također, dok je Siniša Mihajlović bio izbornik, optuživali su ga da sastavlja reprezentaciju Srbije.

Zanimljivo, uz agenciju LIAN sports prema Transfermarktu vezan je i hrvatski reprezentativac Ante Rebić, kapetan Hajduka Mario Maloča, njegov suigrač Elvir Maloku te igrač Splita Ante Erceg.

Ramadani je sudjelovao i u pregovorima oko dolaska Josipa Šimunića u hrvatski nogomet. Bivši reprezentativac tada je bio između Dinama i Hajduka, a menadžer se u Berlinu sastao s tadašnjim predsjednikom Hajduka, Hrvojem Malešom. Ipak, Šimunić je na kraju prešao u Dinamo.

Procjenjuje se da je vrijednost igrača koji su pod Ramadanijevom kapom oko 150 milijuna eura. Blic navodi kako LIAN sports tijesno surađuje s Partizanom, Crvenom zvezdom, OFK Beogradom i Vojvodinom, a kada je riječ o međunarodnim transferima taktika je obično da se od nekog kluba napravi meka za srbijanske igrače. Tako je nedavno to bila Fiorentina, a sada je Mallorca. 

Također, postoje i klubovi poput ciparskog Apolona za koje igrači samo fiktivno potpišu ugovor, a onda se odjednom nađu u drugoj sredini.

Ramadani je imao prste i u najvećim transferima srbijanskih igrača prošlih godina te onih iz regije. Poput prelaska Crnogorca Stevana Jovetića u Fiorentinu za sedam milijuna eura, Adema Ljajića, također u Fiorentinu za 4,5 milijuna eura. Suradnja s Matijom Nastasićem jedan je od njegovih najboljih poteza. Nije odigrao niti minute za Partizan, a priča se da je njegovim odlaskom u Fiorentinu prebijen dug koji je Partizan imao prema ovom menadžeru. Vodio je i prelazak Lazara Markovića u Benficu za sedam milijuna eura.

Zanimljivo, svim navedenim igračima ubrzo nakon ostvarenih prelazaka vrijednost je mnogostruko porasla.

 

Pod njegovom ingerencijom su uglavnom igrači s prostora bivše Jugoslavije kao i ostalih zemalja Jugoistočne Europe. Ovo je njihov popis koji donosi Transfermarkt.

Prije četiri godine bio je pod istragom policije zbog sumnje da je na tajnim računima završio dio financijskih sredstava od transfera srbijanskih nogometaša. Rezultati istrage do danas nisu obznanjeni, a Ramadani je tada izjavio kako se nema čega plašiti te da neće ometati rad policije.

>>Lokomotiva ga dala Rijeci, Dinamo ga otkupio za 900 tisuća kn pa ga otpisao!

Komentara 19

PP
Pol_pol
21:12 22.01.2015.

Josip Joe Šimunić je ponos svakog hrvatskog navijača...uz bok je legendarnom Zvoni Bobanu i još većoj legendi Dražanu Jerkoviću...Draži Jerkoviću koji je upravo zato što je pročitao na stadionu JNA u Beogradu prilikom Dinamovog osvajanja Kupa Maršala Tita bio obilježenn cijeli život. A pročitao je: " Pehar se vraća u kolijevku nogometa, u naš voljeni grad Zagreb "

BK
B Kosa
22:04 22.01.2015.

melinda nikada se nije pojavio ni jedan clanak o simunicu dase ti nisi javila sa mrznjom prema simunicu. Ima nas koji smo ponosni na simunica koji ga cjenimo i postujemo

TO
Toaletni
00:28 23.01.2015.

Ajde Srbi...ostavite gospodina albanca na miru...uzalud vam trud svirači...hrvati i albanci su kao braća...ostavite se provokacija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije