Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA OBRVAN:

Ovo je igra za svjetsko zlato, nije sramota izgubiti od takve Hrvatske

Hrvatska rukometna reprezentacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.01.2015.
u 09:48

- Od sveg srca im želim da odu do kraja. Igraju zaista dobro i mogu oni to - rekao je izbornik Makedonije.

Ako je netko strahovao da naša igra iz prva tri kola neće biti dovoljna za pobjedu nad Makedonijom, hit reprezentacijom naše skupine, onda se grdno prevario. Igra je bila na nivou za velike stvari, pobijedili smo sa 29:26 i osigurali prvo mjesto u skupini bez obzira na posljednju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine. Oni su ispali, a mi smo prvi. A prvo mjesto u skupini donosi nam u osmini finala Brazil.

Dobro smo prošli...

- Daleko je još ta utakmica, ali znam da je moramo ozbiljno shvatiti. Gledao sam Brazilce, puno trče, imaju brojna opasna dodavanja na crtu. Bore se cijelu utakmicu – rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Ivica Obrvan, izbornik Makedonije i Slavkov sugrađanin iz Metkovića, mogao je biti puno zadovoljniji na početku utakmice.

- Nakon plus četiri otišli smo na minus pet i dobro je da nismo potpuno potonuli i izgubili deset razlike. Dobro smo počeli, ali teško je izdržati u tom ritmu protiv Hrvatske koja mi se čini da je odigrala najbolju utakmicu do sada na turniru. Vidi se da se njihova igra diže, sada im je proradila i vanjska linija koja nas je, uz Čupića, uništila. Kada su poveli sa četiri, pet razlike na iskustvo su održavali razliku do kraja utakmice – rekao je Obrvan i dodao:

- Kada su u drugom poluvremenu pojačali pritisak na naše pucače bilo je teško postići pogodak, posebice kad im je Alilović bio raspoložen. Nije sramota izgubiti od ovakve Hrvatske koju vidim kao svjetske prvake. Od sveg srca im želim da odu do kraja. Igraju zaista dobro i mogu oni to – zaključio je Obrvan.

Dvojica Metkovaca srdačno su se pozdravila prije, međusobno si čestitali nakon utakmice.

- Malo smo nervozno ušli u utakmicu. Morao sam tražiti time-out kod 5:9 za njih. Rekao sam dečkima da moramo pojačati obranu. Rekao sam im da ne mogu Makedoniju pobijediti u pet minuta. Kada smo stisnuli obranu sve je dalje bilo lako. Cijelo drugo poluvrijeme smo kontrolirali utakmicu. Da nismo s igračem više primili dva, tri pogotka vjerojatno bi otišli na sedam, osam razlike. Na kraju sam malo i promijenio igrače kako bi dao priliku Sliškoviću i Stepančiću. Naravno, možemo mi puno bolje od ovoga što smo pokazali u drugom poluvremenu. Ali, to drugo poluvrijeme je put koji moramo i dalje tražiti – rekao je Goluža.

Zaustavili Kiru Lazarova

Kiro Lazarov bio je zaustavljen. Poebice u drugom poluvremenu u kojem je postigao tek jedan pogodak iz igre.

- Ideja je bila da se duboko izlazi na njega kako ne bi došao u priliku za šut ili asistenciju. Vidjeli ste da mu je i dvije lopte obranio Alilović. Dobro smo zatvorili i crtu, a Makedonci nisu imali više ni tako puno kontri kao u prvom poluvremenu – rekao je Goluža.

Nakon dana odmora slijedi posljednja utakmica u skupini protiv Bosne i Hercegovine.

- Utakmica koja ni o čemu ne odlučuje, ali ćemo je odigrati maksimalno ozbiljno – zaključio je hrvatski izbornik.

>>Hrvatska je ipak za klasu bolja od Makedonije, na prvom smo mjestu u skupini!

Komentara 7

Avatar JustinCase69
JustinCase69
12:27 22.01.2015.

A gdje su sada komentari svih onih "stručnjaka" na forumu koji su stručnom analizom rekli da je repka bezveze i da pojedinci su preloši? Ajmo Hrvatska!

ŠK
škafiškafnjak
10:40 22.01.2015.

Vobra!!!

TH
thewasp
13:30 22.01.2015.

repuS !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije