Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRANIO NASLOV

Miočić: Pobjedu posvećujem svima koji su izgubili život u terorističkom napadu 11. rujna

Stipe Miočić
Foto: Youtube Screenshot
12.09.2016.
u 23:00

– Pobjedu posvećujem svima koji su izgubili život ili su izgubili voljene u terorističkom napadu 11. rujna 2001. I svima onima koji nastavljaju služiti ljudima.

Spektakularno je Stipe Miočić obranio naslov UFC-ova svjetskog teškaškog prvaka. Pred svojom publikom (18.785 gledatelja) u rodnom Clevelandu američki Hrvat nokautirao je izazivača Alistaira Overeema već u prvoj rundi, u četvrtoj minuti borbe.

Borac, čiji su roditelji oboje Hrvati, otac Bojan i majka Katarina, potvrdio je ono što je za njega rekao najpoznatiji UFC komentator Joe Rogan, a on je prije borbe kazao da je Miočić “zvijer”. Jer, samo “zvijer” može istrpjeti ono što je istrpio Stipe i nakon toga pobijediti nokautom. Nakon samo minutu borbe Overeem je uputio savršen lijevi direkt i srušio Miočića te ga uhvatio u zahvat gušenja pa je izgledalo da će prvak samo četiri mjeseca nakon osvajanja ostati bez pojasa prvaka.

Puno mu toga fali u pamćenju

No baš u tom trenutku Stipe je iskazao animalnu otpornost. Izvukao se iz tog čeličnog hvata, zahvata zvanog “giljotina”, i počeo natjeravati protivnika po kavezu. Nakon što je Overeem počeo doslovce bježati, Stipe je pri jednom pokušaju “low kicka” uhvatio protivnikovu nogu i srušio ga na pod. I premda mu je bio samo među nogama, u takozvanom “guardu”, Miočić je napao snagom uragana. Stipe je udarao takvom silinom da je nakon svakog udarca izazivačeva snaga kopnjela pa je nakon 16. udarca u nizu (četiri posljednja bila su fatalna), sudac u kavezu Nizozemcu doslovce spašavao živu glavu.

Nakon svega Overeem je bio u nekom drugom filmu, uvjeren da je Stipe kod zahvata gušenja tapkao i da je sudac tada trebao prekinuti borbu. No nakon pregledavanja snimke to tapkanje nije se vidjelo, a Rogan je za Nizozemca bio pun razumijevanja:

– Nakon toliko primljenih udaraca, ne možemo zamjeriti Overeemu što misli da je on pobijedio. Mnogi ne bi bili u stanju ni dati intervju. Treba mu nekoliko dana odmora jer u njegovu pamćenju sada toliko toga nedostaje.

Premda se mnogi veliki borci iz takve situacije ne bi izvukli, Stipe tvrdi da nije bio u nokdaunu.

– Čovjek snažno udara pa sam pao na dupe, no bio sam svjestan svega. Baš kao što je i on bio svjestan koliko snažno ja udaram pa je neko vrijeme bježao po kavezu.

U trenutku proslave prve obrane naslova Stipe je skandirao s publikom u kojoj je bilo puno kockastih dresova i hrvatskih zastava. Premda se nije njima izravno zahvalio, poznato je koliko je njemu stalo do hrvatskih navijača. Uostalom, na sam dan borbe na svom je Twitteru uz tagove “#hrvatski# ufc203” napisao:

Werdum bi bio idući izazivač

“Nikad u borilište ne izlazim sam. Uvijek imam iza sebe zemlju punu ratnika.” Dakako, mislio je Stipe na Lijepu Našu gdje već ima jako puno obožavatelja. Uostalom, kako i ne bi imao kada na nozi ima istetoviran hrvatski grb, kada u automobilu ima suvenirske rukavice s kockicama, kada svaku priliku koristi da istakne svoje hrvatsko podrijetlo. Osim toga, više nema komentatora ni najavljivača koji ga izgovaraju sa “Majosik” ili “Stajp” jer ih je svojim inzistiranjem sve naučio pravilnu izgovoru svog imena.

A Hrvatsku će uskoro upoznati i njegova supruga Ryan Marie, koja je gospođa Miočić postala u lipnju. No možda je na medeni mjesec neće odvesti u Hrvatsku jer se zbog rastuće popularnosti zacijelo ne bi dobro odmorio.

– Ono što sad trebam jest jako dobar odmor jer iza mene je najteže ljeto u karijeri. Toliko se toga dogodilo u ta četiri mjeseca, između ostalog i ženidba.

Overeem se cijelo vrijeme nadao da je Miočić toliko “partijao” da neće biti usredotočen na borbu.

– Ja jesam partijao, svugdje se pojavljivao, dao bezbroj intervjua, ali sam i žestoko radio. Uostalom, to vidite i po ishodu ove borbe.

S obzirom na to da je svoju prvu obranu naslova izvojevao 10. rujna, Stipe je ovu pobjedu etiketirao s posebnom posvetom:

– Pobjedu posvećujem svima koji su izgubili život ili su izgubili voljene u terorističkom napadu 11. rujna 2001. I svima onima koji nastavljaju služiti ljudima.

A jedan od tih je i Stipe koji i ne pomišlja napustiti posao vatrogasca. Štoviše, zato je već rivalima ušao u noćne more.

– Ja živim u Los Angelesu i, kada god tamo vidim vatrogasno vozilo, to je za mene trauma jer pomislim: “O, ne, Stipe opet dolazi po mene”. A znate kako se najbolje možete riješiti traume – tako da se s njom suočite. Zato se i ja želim ponovo boriti s Miočićem, da ga pobijedim i da se riješim traume iz naše prve borbe – kazao je Fabricio Werdum koji se nakon pobjede nad Browneom pokušao nametnuti kao idući izazivač.

Werdum se u kavezu obratio i hrvatskim poklonicima slobodne borbe pozdravivši ih s “laku noć” referirajući se tako na dvije godine provedene u Hrvatskoj, dok je bio Cro Copov suvježbač. I dok Werdum priželjkuje uzvrat u Clevelandu, Miočić ne bi imao ništa protiv da druga obrana bude u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije