Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALBA CAS-U

Ovaj mjesec znat će se je li Šimunić u kadru, HNS drhti...

Josip Šimunić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
03.04.2014.
u 18:54

– Treba dokazati da imamo pravne argumente da srušimo Fifinu odluku, te da je šteta, u ovom slučaju za Šimunića, nepopravljiva. A tako ne bi bilo ode li na SP – objašnjava Prtenjača.

Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača priprema žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni, a uz žalbu pridodat će zahtjev da se izvršenje suspenzije na deset utakmica odgodi do pravomoćne odluke sportskog suda. Rok za podnošenje žalbe je 9. travnja, a Prtenjača najavljuje da će je podnijeti najkasnije do ponedjeljka. Nakon toga CAS u roku od deset dana mora odlučiti o odgodi suspenzije. Što u pravilu prihvaća.

– Treba dokazati da imamo pravne argumente da srušimo Fifinu odluku, te da je šteta, u ovom slučaju za Šimunića, nepopravljiva. A tako ne bi bilo ode li na SP – objašnjava Prtenjača.

Predsjednik CAS­-a imenovao je švedskog suca da odluči o prihvaćanju odgode suspenzije, a potom u postupku svaka strana odabire po jednog ''svog'' suca. Oko Uskrsa (20. travnja), a najkasnije do sredine svibnja (Kovač prvi popis Fifi predaje 10. svibnja) znat će se prihvaća li CAS odgodu suspenzije i samim time konkurira li Joe za SP ili ne. Spor pred CAS­-om sigurno neće završiti do kraja SP­-a.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kovačev poziv Šimuniću da obavi testiranja zapravo je zaokret u politici HNS­-a prema iskusnom stoperu. Joe nije imao podršku saveza u ovom sporu, čelnici su čak, nakon što je Fifina Žalbena komisija odbila žalbu, javno govorili da je "sada, nažalost, priča gotova" (!?) iako su dobro znali da postoji institucija CAS­-a i da će joj se Šimunić obratiti. Zato su u odvjetničkom timu razočarani odnosom saveza, a Šuker, Vrbanović i društvo naći će se doista u nezgodnoj situaciji uspije li Joe ishoditi odgodu suspenzije. Znat će da su možda u pravu, a odrekli su ga se, a da su mu nisu pružili pomoć. Naprotiv...

>>Niko Kovač testira Šimunića za Brazil: Joe kaže da ima šanse

Komentara 24

LI
lixeGZ
19:34 03.04.2014.

upornost za pravicu će se isplatiti. sve bi dal da vidim face licemjernih, kad bi šimunić u finalu sp-a zabil pobjednički gol. a tek plač i škrgut zubi onih, koji nisu za dom spremni a uživaju u blagodatima države koja im ništa ne znači.

RA
rasimcanaj
19:35 03.04.2014.

Treba dokazati da imamo pravne argumente da srušimo Fifinu odluku >>>> Sudski spor oko tog pozdrava vodio se 14. travnja 2009. god. kada je pravomoćnom presudom suda u Zagrebu utvrđeno da taj pozdrav ''Za dom spremni'' nije ustaški, nego starohrvatski.i. Tada je konačno odbačena podvala tzv. ''antifašista'' (prikrivenih komunista i njihovih sljedbenika) da se s tim pozdravom veliča NDH. A sam taj pozdrav je u svojoj biti domoljuban, etičan i human, pa je čudo kako ikoga normalnog može iritirati bez obzira na etničku pripadnost. Ustaška inačica tog starohrvatskog pozdrava koji je stariji od ustaštva glasi:'' Za Poglavnika i dom spremni''.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
19:38 03.04.2014.

Ja sam Spreman!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije