Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi igraju, a elf pobjeđuje

Otto Barić: Moglo je biti i 9:0 za Njemačku

Germany's Miroslav Klose (2nd L) celebrates their second goal with team mates during their 2014 World Cup semi-finals against Brazil at the Mineirao stadium in Belo Horizonte July 8, 2014. REUTERS/Francois Xavier Marit/Pool  (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT
Foto: REUTERS/Francois Xavier Marit
10.07.2014.
u 14:20

Njemački klubovi žive bez stresa, a izbornika ne smjenjuju mediji.

– Iako to možda neće biti tako lako kao što to sugerira utakmica protiv Brazila, uvjeren sam da će Njemačka osvojiti Svjetsko prvenstvo – istaknuo je naš proslavljeni trener Otto Barić.

Germanski mentalitet Herr Otto i predobro poznaje.

– Nisam uopće sumnjao da će Njemačka pobijediti, očekivao sam da će više problema imati protiv Francuza – osvrnuo se Barić na taj famozni poraz Brazilaca.

Vjerovali su Löwu

– Brazil je s Neymarom izgubio 30-40 posto. Thiaga Silvu možda i može zamijeniti Dante, no ne i u situaciji kada nedostaje Neymar. Ne zaboravimo, ova Njemačka ipak ima šest ili sedam igrača koji su jači od brazilskih iz prve momčadi.

Barić otkriva i gdje je tajna konstantnog uspjeha:

– Imaju red, iako je Löw bio odgovoran za to što na posljednjem EP-u Nijemci nisu bili prvi. Mijenjao je, naime, po tri igrača za svaku utakmicu. Nisu ga zamijenili, iako su mediji digli veliku galamu. Njemački je nogometni savez tu izuzetno jak, vjerovali su i dalje u Löwa.

Barić će debelo podcrtati:

– Ako je Brazil igrao bez Neymara, treba odmah reći da Njemačka cijelo prvenstvo igra bez svojeg najboljeg igrača Marca Reusa. Izniman je igrač koji igra između dva 16-erca, dodaje, ali i zabija. A nema ni Gündogana iz startne postave. Njemački klubovi nemaju financijskih problema, stadioni su im stalno puni, skupa su TV prava jamstvo da klubovi žive bez stresa. I normalno je da oni rastu. Svake sezone imaju po dva-tri nova igrača, protiv Brazila smo, primjerice, vidjeli Draxlera.

Nijemce odlikuje i što su čvrsto na zemlji.

– Iako je veselje zbog takve pobjede logično, Nijemci već sada razmišljaju o finalu, a mediji ističu da tek sada moraju biti ozbiljni.

Puno rade na tehnici

U cijeloj priči ove su sezone imali i jednu, ako se tako može reći, pogrešku.

– Bayern je u želji da igra još kvalitetnije počeo razgovarati s Pepom Guardiolom. Jupp Heynckes to je teško primio, a Bayern je k tome i konstantno sve bolje igrao. Sada su ustanovili da taj španjolski nogomet publika ne prihvaća najbolje, ona traži njemačke kvalitete: bržu igru, rješavanje s jednim ili dva pasa, centaršutovima, udarcima izvan 16 metara – kaže Otto Barić.

Ipak, Njemačka je prva momčad na ovom prvenstvu po broju dodavanja.

– Do sada to nije za njih bilo tipično, no jako puno rade na tehnici jer znaju da je nemaju kao Brazilci. Govorili su i prije da moraju biti jači u posjedu lopte, no shvatili su da osobine njemačke igre ne smiju utopiti u tika-taku jer s njom nemaju karakteristike za pobjedu. Nekih 30-40 posto igre mora biti čisto njemačko. Protiv Brazila tika-taka je funkcionirala na 5:0, da su nastavili igrati, presing bilo bi i 9:0!

>> Najveća nacionalna trauma u povijesti Brazila tek će boljeti!

Komentara 3

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
15:34 10.07.2014.

Dobra analiza Otta. Meni također smeta, da se o Njemcima upotrebljuju riječi kao "stroj", "Panzer", "Blitzkrieg", ono nemaju oni talenta, fantazije, kreativnosti kao recimo mi Hrvati, ali su disciplinirani, marljivi, borbeni. Pa ljudi moji otvorite oči! Njemci su savršeni tehničari, puni kreativnosti i estetike igre. Pa njihova igra je kao umjetnost. Kada pogledaš Brazilce, to su teški šljakeri a naši nisu u stanju ni dupli pas odigrati, kamoli izvesti neku jaču, kompliciraniju kombinaciju. Pitam se, ko je tu inteligentniji, kreativniji, talentriraniji? Danas su Njemci umjetnici a mi radnici. S time da Njemci još znaju i raditi t.j nadtrčati, pretrčati i satrti svakoga svojom snagom i poznatim Germansikim kvalitetama ako zatreba, što se rijetko desi jer im je igra briljantna i efikasna, tako da svoju fizičku dominaciju ne moraju često iskazati.

DU
Deleted user
20:21 10.07.2014.

Hahaha...koji su to proseri hehe.Što bi dao da ih gaučosi razbiju,makar i na penale u nedjelju. Da da...to je taj "stroj" koji je i jedna HR razbila 3:0 tamo 1998. Gana 2:2 na ovom, Alžir, USA umalo ih poslao doma.Njemci imaju sreće i loše protivnike - ponajviše mislim na Portugal i Brazil. Inaće je i Nigerija igrala ljepše utakmice od Njemaca na ovom prvenstvu. Da ne kažem Nizozemska, Mexiko i Chile. Jednostavno , treba imati i sreće.A Njemci je dosad imaju. No...Sreća je stara kurva hehe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije