Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILIĆ PRELOMIO

Otpali Lovren, Vrsaljko, Kalinić i Blažević, a Buljat ostao!

Slaven Bilić (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/8
29.05.2012.
u 10:25

- Utakmica protiv Estonije poremetila je planove o spisku - priznao je Bilić

Izbornik Slaven Bilić poslao je Uefi konačan popis 23 igrača koja će voditi na Euro. Na njemu nema Dejana Lovrena, Šime Vrsaljka, Gorana Blaževića i Nikole Kalinića!

- Rekao sam im da mogu kući i da budu na dispoziciji i spremni ako dođe do ozljeda. Tada ćemo aktivirati jednog od njih. Ne znam tko je najviše pogođen, svi su. Vjerojatno najmanje Blažević, kojem sam rekao da je tu s punim pravom. Krivo im je, žao, no njihova reakcija je očekivana - rekao je Bilić.

Objašnjava Lovrenovu situaciju koji je jutros obavio tzv. ultra test kojeg nije izdržao.

- Lovren je otkako je došao tu trenirati imao zadatak da dokaže mu je 15 dana dovoljno za oporavak te da na današnjem testu pokaže da postoje minimalne šanse da bude spreman za utakmice. No, nakon testa boljelo ga je i zato je otpao. Njegovo stanje je bilo tako jasno, nije ni trebala ne znam kakva stručna liječnička odluka.

O ostavljanju Jurice Buljata objasnio je deficitom igrača u zadnjoj liniji.

- Nemamo stopera, to je svima jasno. Situacija je u napadu dobra. Ja sam zadovoljan i obranom, ali odsustvom Lovrena smo ostali na trojici: Ćorluki, Schildenfeldu i Šimuniću. Nužno je da imamo za trenirati i igrati kvalitetno rješenje na tom mjestu i momka koji je zdrav i ima iza sebe odličnu sezonu u izraelskoj ligi.

Nikoli Kaliniću presudila je prevelika konkurencija u napadu.

- Kalinić se nametnuo i tu je kad god nam treba peti napadač, ali mnogo više trebaju nam Buljat, Iličević i Badelj. Iličević je pokazao i prije da je okomit, probojan brz i zato nam ulazi u najuže planove. On ima reakciju s klupe,  može promijeniti stvari kad uđe. Imali smo i odličnog Kalinića, ali razlog što ga nema je što s prvom četvoricom napadača mogu kvalitetno pokriti Euro, a slično razmišljajuj i drugi izbornici.

Bilić je nahvalio svoje udarne 'igle'.

- Mandžukić je imao odličnu sezuonu u Wolfsburgu i reprezentaciji, Jelavić je bio fenomenalan, a Oliću nemaš što govoriti. Jedinstven je igrač na svijetu, igrač za velike turnire, za velike utakmice. I ono što me posebno raduje da se Eduardu vratila brzina, hitrina, bio je težak i spor kad je došao, a u zadnjih par dana i jučer na utakmici se vidjelo da mu se vratila hitrina nakon tih par dana u Čatežu i treninga.

Izbornika se dojmio i veznjak Dinama.

- Badelj se isto nametnuo, pokazao da u ovom okruženju može, preuzima odgovornost na cijelom terenu. Nitko ne ide da bude počašćen nego na svakoga računam.

Izostavljanju Šime Vrsaljka kumovale su eventualne taktičke izmjene za kojima će Bilić morati posegnuti.

- Šime je ispao zbog problema sa stoperima gdje nam je važnije imati rješenje bez većih pretumbacija. Na desnom boku može doći isto do problema, ali tu je i Vida, eventualno Srna, za što će pola ljudi reći da je i bolje rješenje. Rekao sam i Šimi da je pred njim velika budućnost, ali igra mu šest mjeseci nije bila dostatna.

Izbornik priznaje kako su partije ponekih igrača u prijateljskom susretu s Estonijom utjecale na konačnu odluku o spisku.

- Utakmica s Estonijom pa malo poremetila planove našeg spiska, alijutros nakon treniga za Lovrena se definitvno prelomilo. Utakmica u Norveškoj je bitna, ali dobili ili ne, neće to utjecatina plan treninga ili na nas u utakmicama u skupini.

Afera u talijanskoj reprezentaciji po Bilićevu mišljenju ne može negativno utjecati na naše protivnike.

- Italija imala veliku aferu i 2006. pa ih je to grupiralo i Lippi iz toga napravio prednost. a Prandelli ima dovoljno vremena, znanja da i ne govorim, da to pretvori u prednost. Ili u najmanju ruku da se ne osjeti na funkcioniranje igrača. Da se dogodilo 2 dana prije Eura, moglu reći da bi bio težak šok, ali ružno je za cijeli europski nogomet.

Igrači su dobili slobodno popodne, nakon ručka imali su obaveznu prezentaciju sudačkih pravila. Njih 13-14 otići će popodne u Beč na izlet, zajedničke večere neće biti, no do 23.30 moraju biti u kampu.

Komentara 56

BA
balance
20:02 29.05.2012.

steta za Dejana Lovrena mora biti sok kada ne ides na veliko takmicenje!!

DR
drmrbr
13:14 29.05.2012.

Slažem se potpuno da se smrad Janez briše, i čudi me zašto se to do sada nitko nije zapitao.

KA
kalifront
13:11 29.05.2012.

I ja sma zato da EUJanez ispadne sa popisa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije