Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Procurio iznos

Otkriveno koliko je Real platio za Balea, ovo se neće svidjeti Ronaldu

Gareth Bale
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/5
21.01.2016.
u 12:30

Tottenham ima i pravo prvokupa Balea ako u roku od 72 sata ponudi jednaki iznos kao i neki zainteresirani klub iz Engleske. Čak i ako taj klub potom povisi ponudu.

Real Madrid platio je dovođenje Garetha Balea iz Tottenhama 9,75 milijuna eura više od onog što je objavljeno u javnosti, vidljivo je iz dokumenata koje je razotkrio Fotball Leaks, stranica koja se bavi tajnim detaljima ugovora nogometaša.

Kraljevski klub tako će kroz četiri rate Londoncima ukupno isplatiti 100,75 milijuna eura, a ne 91 milijun kako se prvotno pisalo. Velšanin je tako najskuplji igrač u povijesti, skuplji i od Cristiana Ronalda, pa se taj podatak sigurno neće svidjeti egocentričnom Portugalcu. 

Otkriveni su još neki zanimljivi detalji i klauzule ugovora. Tottenham se složio da neće izdavati nikakvo priopćenje oko ekonomskih aspekata dogovora, a Real se odrekao posljednje rate koju mu je londonski klub dugovao za transfer Rafaela van der Vaarta. Ukupan iznos transfera bio je 10.3 milijuna eura.

Također, Tottenhamov predsjednik Daniel Levy prilikom sklapanja ugovora pobrinuo se da Bale u bliskoj budućnosti ne pojača konkurente u Premiershipu. Real prema ugovoru mora obavijestiti Spurse ako neki engleski klub pošalje ponudu za Velšanina, a Tottenham ima i pravo prvokupa Balea ako u roku od 72 sata ponudi jednaki iznos kao i neki zainteresirani klub iz Engleske. Čak i ako taj klub potom povisi ponudu. 

To pravo prvokupa za Tottenham vrijedi do 30. lipnja 2019., a ne odnosi se na ponude klubova izvan Premiershipa.

>>Zinedine Zidane imao debi iz snova, a oduševio ga je Gareth Bale

Komentara 2

PA
papučica
14:42 21.01.2016.

I na kraju, svojom igrom G.Balea je više štetio nego koristio realu. Što su osvojili-ništa za raztliku od razdoblja prije njeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije