Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvih 80 trenera svih trenera

Otkrivamo nove i neobjavljene detalje iz života legendarnog Ćire Blaževića

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Osobna arhiva
1/7
06.02.2015.
u 13:13

Svake godine 8. veljače, u blagovaonici svoga stana na zagrebačkoj Knežiji, gospođa Jozefina Seka Dragun navečer sjeda za stol, uzima olovku i papir i, nadahnuta osjećajima prema dvije godine mlađemu bratu Miroslavu, posvećuje mu stihove. Šalje mu ih sljedećega dana, na njegov rođendan.

– Prolazi kao nabujala rijeka.
i ne možeš joj zaustaviti tok.
Ne okreći se da ne bi vidio
da si u tom vremenu burnom
svugdje malo zakasnio.
A pogledaš li naprijed,
zaprijetit će ti misao
da si se prerano rodio...

Ovako je sestra Jozefina pisala voljenome bratu prije dvadeset godina, u vrijeme kada se 60-godišnji Ćiro tek uspinjao prema svojemu vrhuncu. U ponedjeljak, 9. veljače, Ćiri je već osamdeset i premda se još donedavno činilo kako mu je angažman na klupi Zadra bio posljednji u bogatoj trenerskoj karijeri, na ulasku u deveto desetljeće života Miroslav Blažević poručuje:

– U vrhunskoj sam formi i jedva čekam novi angažman. Da, vratit ću se na trenersku klupu, još nisam rekao posljednju riječ!

Intervju s legendom hrvatskog nogometa u cijelosti pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max! koji možete pronaći na svim kioscima subotom za samo 3 kune uz Večernji list ili za 9,90 kuna u samostalnom izdanju tijekom cijelog tjedna.

Foto: VLm

Komentara 2

MI
mirko0410
15:00 07.02.2015.

trener svih trenera najveća glupost, a čovjek je najveća prevara ovih prostora, premazan svim mastima i još polakirana

21
215794
13:12 07.02.2015.

Sretan ti rockas. Javna si osoba pa ti se slobodno rece u lice a lice je odraz duse sto bi gatara rekla pokvaren si iz dna duse a o lazima I podvalama zasluzujes Nobelovu nagradu kad bi za to postojala nanjusis plijen na neogranicenu daljinu u Dinamu si napravio uspjeh jer si imao nevjerojatnu generaciju koja je u to vrijeme bila jedan najbolji evropski klub u reprezentaciji s naisao isto da nisi tvrdoglav mozda si trebao osvojiti barem drugo mjesto sve pisem ovo jer nemozes podnositi nikog na kojeg nemozes staviti samar ili sedlo svejedno ja te cijenim sretan ti rodjendan a svako tko ti ponudi trenerski posao smatram budalom tvoj Ivica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije