Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK KADETA

Otišli smo po trofej i donijeli ga u Zagreb!

Dinamo kadeti
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
17.01.2014.
u 16:32

– Presretan sam, potvrdili smo da je Dinamo veliki klub, a osobno mi mnogo znači izbor za najboljeg igrača. Uzori su mi Ronaldinho i Luka Modrić – rekao je Ćorić.

Dinamovi nogometaši u subotu ujutro kreću na drugi dio priprema, nakon što je prvi odrađen u Međugorju. Plavi putuju u Düsseldorf, gdje će u nedjelju igrati na turniru na kojem još sudjeluju Bayer Leverkusen, Eintracht Braunschweig i domaćin Fortuna. Igrat će se po jedno poluvrijeme, a Dinamov prvi suparnik bit će Bayer Leverkusen, pobjednici prvih utakmica igrat će u finalu.

Trener Zoran Mamić u Njemačku je odveo ovih 18 igrača – vratari: Sandomierski, Mikulić; obrana: Ivo Pinto, Šimunić, Perić, Taravel, Ruben Lima; vezni red: Ademi, Leko, Pavičić, Pamić, Antolić, Halilović: napad: Fernandes, Soudani, Rukavina, Čop, Beqiraj.

Ostatak momčadi priključit će se suigračima u ponedjeljak u Istanbulu. Potom plavi putuju u Antalyu, gdje će ostati na pripremama do 2. veljače.

A iz Njemačke su se s vrijednim trofejem vratili Dinamovi kadeti, koji su u Gaildorfu osvojili 25. dvoranski turnir "Jugend Euro Cup"! Trener Jozo Bandić kaže:

– Ovaj smo turnir već osvojili prije tri godine, lani smo igrali u finalu, a sad smo opet na tronu! Bili smo pobjednici skupine B, u četvrtfinalu smo svladali Red Bull Salzburg 4:1, potom smo u polufinalu, u ljepotici turnira, nadvisili Stuttgart 6:5, pogotkom Kneževića dvije sekunde prije kraja! Napokon, u finalnom smo okršaju pobijedili Herthu 2:1 – rekao je Bandić.

Najbolji igrač turnira bio je Ante Ćorić, zabio je osam golova:

– Presretan sam, potvrdili smo da je Dinamo veliki klub, a osobno mi mnogo znači izbor za najboljeg igrača. Uzori su mi Ronaldinho i Luka Modrić – rekao je Ćorić.

Najbolji je strijelac turnira bio Bojan Knežević s deset pogodaka...

– Otišli smo po trofej i donijeli smo ga u Zagreb! Bilo je mnogo naših ljudi na tribinama, pomogli su nam navijanjem. Moji uzori? Xavi i Mateo Kovačić – kaže Knežević.

>> Dinamovi kadeti osvojili Jugend Euro Cup; plavi imaju najboljeg igrača i strijelca turnira

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije