Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 86. godini

Otišao je doajen, veliki gubitak za hrvatske borilačke sportove

Bljesak.info
11.01.2023.
u 13:43

Dr. Emin Topić formirao je i vlastiti sustav vježbanja nazvan Budokai koji i danas ima mnogo pristalica u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini

U Zagrebu je u 86-toj godini umro jedan od pionira borilačkih sportova u nas dr. Emin Topić.

Još kao gimnazijalac Topić se počeo baviti džudom, a ubrzo je pokrenuo klub Kata, jedan od prvih zagrebačkih džudo klubova. Kao mladi liječnik Topić se počeo baviti i karateom kao jedan od nekoliko pionira ovog sporta u bivšoj državi. Kao trener je pak imao uspjeha u oba sporta i njegovi učenici su osvojili pregršt medalja u zemlji i na svjetskim borilištima. Topić je formirao i vlastiti sustav vježbanja nazvan Budokai koji i danas ima mnogo pristalica u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

"U osnovi  Budokai je suvremena škola borbe prsa u prsa golorukog ili naoružanog čovjeka. Suvremen je bio od pamtivijeka jer je oduvijek bio prilagođen vremenu u kojem se živjelo i djelovalo. Budokai povezuje tri velike skupine borilačkog umijeća: hrvačku, udaračku i baratanje tradicionalnim oružjem obrane u jedno globalno borilačko umijeće i sport", objasnio je svoju ideju (i način života) dr. Topić.

"Doktor je u svima nama ostavio poseban trag, prenio na nas veliko životno iskustvo i ljubav prema posebnom Budokai umijeću života", objavljeno je na Facebook stranici Budokai.

Posljednji ispraćaj dr. Topića bit će u petak, 13. siječnja, u 13 sati u krematoriju na Mirogoju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije